DECRET 196/2003, de 26 d'agost, sobre adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis i les tempestes del mes d'agost de 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET

196/2003, de 26 d'agost, sobre adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis i les tempestes del mes d'agost de 2003.

Els incendis que s'han declarat en determinades comarques de Catalunya, així com les tempestes ocorregudes durant el mes d'agost han danyat greument infraestructures i serveis públics i béns de titularitat privada.

Els departaments de la Generalitat han iniciat immediatament les actuacions urgents i imprescindibles per fer front als danys ocasionats per aquests incendis i tempestes. A més, amb la voluntat d'atendre el finançament de les despeses originades per la reparació dels danys esdevinguts i reconeixent alhora la dificultat d'una valoració immediata, el Govern considera necessari adoptar urgentment un conjunt de mesures pal·liatives i reparadores que siguin adequades a la situació creada i que contribueixin al restabliment de la normalitat en les zones sinistrades.

Per això, a proposta del conseller de Governació i Relacions Institucionals i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 L'objecte d'aquest Decret és l'adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats a persones i a béns amb motiu dels incendis i les tempestes esdevinguts a Catalunya el mes d'agost de 2003.

1.2 Les mesures reparadores dels danys que preveu aquest Decret es coordinaran amb les que puguin establir altres administracions públiques.

Article 2

En els termes, les condicions i els requisits fixats per aquest Decret o per les disposicions que el despleguin, podran ser-ne beneficiaris les persones físiques i jurídiques i els ens locals que hagin resultat afectats pels sinistres.

Article 3

El Departament de la Presidència adoptarà les mesures necessàries per al restabliment dels serveis i els béns que siguin de la seva competència.

Article 4

El Departament de Governació i Relacions Institucionals atendrà el restabliment de les obres i els serveis de competència municipal a què es refereixen els articles 66 i 67 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

Article 5

El Departament de Justícia i Interior atendrà les despeses extraordinàries realitzades per atendre l'actuació immediata dels ens...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR