DECRET 96/1995, de 24 de març, pel qual es modifica parcialment el Decret 145/1991, de 17 de juny, de regulació de la constitució, les classes i el registre de clubs i associacions esportius, i d'aprovació del Reglament del seu règim i funcionament intern.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 145/1991, de 17 de juny, es van desplegar les directrius bàsiques que sobre el funcionament dels clubs o les associacions preveu la Llei de Catalunya 8/1988, de 7 d'abril, de l'esport, establint-se les normes reglamentàries que regulen el seu règim i funcionament intern.

L'experiència assolida d'ençà de la publicació del Decret 145/1991, de 17 de juny, aconsella la modificació d'alguns aspectes tècnics del Decret i del seu Reglament aprovats, a fi de clarificar i facilitar el funcionament intern dels clubs i associacions esportius.

Així mateix, l'aprovació del Decret 70/1994, de 22 de març, pel qual es regulen les federacions esportives catalanes, fa necessari homogeneïtzar certs aspectes de les dues disposicions esmentades.

Atesa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atès el que disposa la Llei de Catalunya 8/1988, de l'esport, i escoltades les entitats a què fa referència l'article 64 de la Llei 13/1989;

A proposta del Departament de la Presidència i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 9.1 del Decret 145/1991, de 17 de juny, que queda redactat de la manera següent: "Si entre les finalitats socials de les entitats de caire no esportiu legalment constituïdes regulades per altres disposicions legals i, si escau, inscrites al registre que correspongui, s'inclouen el foment i la pràctica de l'activitat esportiva sense afany de lucre, aquestes entitats poden constituir i adscriure al Registre d'entitats esportives de la Generalitat la secció esportiva corresponent als efectes del que disposa l'article 11 de la Llei 8/1988, de l'esport."

Article 2

Es modifica l'article 9.2.b) del Decret 145/1991, de 17 de juny, que queda redactat de la manera següent: "Certificació, si s'escau, de la petició d'adhesió de la secció esportiva corresponent a la federació catalana de la modalitat esportiva practicada."

Article 3

Es modifica l'article 11.d) del Decret 145/1991, de 17 de juny, que queda redactat de la manera següent: "Certificació de la relació de membres practicants amb llicència federativa o certificació de la sol·licitud d'adhesió a les federacions esportives de les modalitats que practica el grup o secció corresponent".

Article 4

Es modifica l'article 13 del Decret 145/1991, de 17 de juny, que queda redactat de la manera següent: "13.1 Els clubs i les associacions esportius s'extingeixen per les causes següents: "

  1. Per les previstes als seus estatuts. "

  2. Per resolució judicial. "

  3. Per la fusió o absorció en altres associacions o clubs. "

  4. Per les altres causes previstes en l'ordenament jurídic vigent. "13.2 L'acord de fusió o absorció en altres associacions o clubs s'ha d'adoptar, com a mínim, per una majoria dels dos terços dels socis assistents a l'assemblea general convocada a l'efecte. "13.3 L'acord de dissolució d'un club o associació esportiu s'ha d'adoptar mitjançant assemblea general convocada a l'efecte per una majoria de dos terços dels socis assistents i sempre que aquesta representi la majoria total dels socis de l'entitat amb dret a vot. "13.4 L'extinció d'un club o associació esportiu per qualsevol causa comporta la cancel·lació, d'ofici o a instància de part, de la seva inscripció al Registre d'entitats esportives."

Article 5

Es modifica l'article 14.1 del Reglament aprovat pel Decret 145/1991, de 17 de juny, que queda redactat de la manera següent: "La convocatòria de les assemblees o juntes generals, tant ordinàries com extraordinàries, s'ha de fer per acord del consell o la junta directiva, a iniciativa pròpia o a petició dels socis. En aquest últim supòsit, sempre que el tema proposat per a la seva deliberació no es refereixi a una qüestió ja tractada i resolta per l'òrgan assembleari mateix en els últims sis mesos anteriors a la data de la sol·licitud, es tindrà obligació de fer la convocatòria si ho demanen un mínim d'un 10% dels socis numeraris o ordinaris, o d'un 30% dels socis compromissaris, si aquest és el sistema de constitució de l'assemblea. Des del dia en què el consell directiu rebi la sol·licitud en forma dels socis que demanin la realització d'una assemblea i la seva convocatòria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR