DECRET 186/2002, de 25 de juny, pel qual es modifica parcialment el Decret 269/1998, de 21 d'octubre, del règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència per a emissores comercials.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET 186/2002, de 25 de juny, pel qual es modifica parcialment el Decret 269/1998, de 21 d'octubre, del règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència per a emissores comercials.

La Llei 22/1999, de 27 de juny, de modificació de la Llei 25/1994, de 12 de juliol, per la que s'incorpora a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 89/552/CEE, sobre la coordinació de disposicions legals, reglamentàries i administratives dels estats membres, relatives a l'exercici d'activitats de radiodifusió televisiva, ha modificat, a través de la seva disposició addicional segona , la redacció de l'apartat 1 de la disposició addicional sisena de la Llei 31/1987, de 18 de desembre, d'ordenació de les telecomunicacions. L'apartat modificat regulava les condicions que havien de reunir els titulars d'una concessió d'algun servei públic de radiodifusió sonora, per la qual cosa va inspirar les corresponents previsions del Decret 269/1998, de 21 d'octubre, del règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència per a emissores comercials.

L'esmentat canvi normatiu requereix l'adequació del text reglamentari català a les noves condicions que s'exigeixen als titulars de les concessions d'emissores de radiodifusió sonora. Paral·lelament, s'introdueixen en el Decret 269/1998 algunes altres modificacions per tal d'assimilar el règim d'obligacions que han de tenir els concessionaris d'una emissora de radiodifusió sonora amb el que darrerament s'ha anat consolidant per als titulars de serveis de radiodifusió televisiva. També es concreten en aquest text normatiu alguns aspectes que permeten incrementar la garantia de la pluralitat informativa a l'activitat radiofònica, d'acord amb el repartiment vigent a l'Estat de l'ús de l'espectre radioelèctric, en el qual es fa explícita reserva de freqüències per a les emissores institucionals de l'Estat i de les comunitats autònomes i per a les emissores de les corporacions locals.

Així mateix, les noves competències del Consell de l'Audiovisual de Catalunya que preveu la Llei 2/2000; el contingut del Decret d'ordenació ambiental de les instal·lacions de telefonia mòbil i altres instal·lacions de radiocomunicació, de pròxima aprovació, com també l'experiència de la posada en pràctica del Decret 269/1998, aconsellen introduir una sèrie de modificacions puntuals.

Per tot això, a proposta del conseller en cap, de conformitat amb el dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora, vist el dictamen del Consell de l'Audiovisual de Catalunya i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica parcialment el Decret 269/1998, de 21 d'octubre, del règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència per a emissores comercials, d'acord amb les redaccions següents:

1.1 L'article 5.3 queda redactat de la següent manera: "Si el licitador és una societat anònima, cal que totes les seves accions siguin nominatives. Aquest mateix requisit s'aplica a les participacions o títols equivalents en el capital social de tota classe de persones jurídiques que tinguin el seu capital representat per títols."

1.2 L'article 5.5 queda redactat de la següent manera: "Una mateixa persona física o jurídica no pot ser titular de més de dues concessions per a la gestió del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència si els seus àmbits de cobertura són substancialment coincidents. S'entendrà que concorre aquesta circumstància quan l'àmbit de cobertura de l'una abasti el 50 per cent o més del territori cobert per l'altra o doni servei a un 50 per cent o més de la població resident en aquell territori o quan es produeixin ambdues circumstàncies. El Govern pot atorgar una segona concessió a una mateixa persona i per a un àmbit de cobertura substancialment coincident, sempre que quedi garantida la pluralitat en l'oferta radiofònica; s'entén que concorre aquesta garantia quan el titular de què es tracti no concentri més d'un terç de l'oferta radiofònica de l'àmbit de cobertura."

1.3 L'article 5.6 queda redactat de la següent manera: "Llevat del que estableix el punt anterior, una persona física o jurídica no pot, ni directament ni a través de qualsevol entitat jurídica, participar majoritàriament en més d'una concessionària de serveis de radiodifusió sonora quan el seu àmbit de cobertura és substancialment coincident. S'entén que és una mateixa persona qui participa majoritàriament quan concorre alguna d'aquestes circumstàncies:

"a) Exerceixi l'administració en les concessionàries de què es tracti.

"b) En tingui la majoria dels drets de vot.

"c) Tingui la facultat de nomenar o destituir la majoria dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR