DECRET 275/1999, de 13 d'octubre, de modificació del Decret 226/1987, de 9 de juny, de declaració de les reserves naturals parcials del Delta del Llobregat de la Ricarda-Ca l'Arana i el Remolar-Filipines. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 3023, pàg. 14874, de 25.11.1999).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

275/1999, de 13 d’octubre, de modificació del Decret 226/1987, de 9 de juny, de declaració de les reserves naturals parcials del Delta del Llobregat de la Ricarda-Ca l’Arana i el Remolar-Filipines. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 3023, pàg. 14874, de 25.11.1999).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Les reserves naturals parcials del Delta del Llobregat, objecte de declaració mitjançant el Decret 226/1987, de 9 de juny, de declaració de les reserves naturals parcials del Delta del Llobregat de la Ricarda-Ca l’Arana i el Remolar-Filipines (DOGC núm. 866, de 20.7.1987), són zones humides d’una riquesa natural remarcable, sobretot per la diversitat d’espècies ornitològiques que s’hi acullen.

Alhora, la zona del Delta del Llobregat és un espai estratègic on conflueixen infraestructures de gran valor per al desenvolupament social i econòmic de Barcelona i Catalunya, a les quals es refereix el Conveni de cooperació en infraestructures i medi ambient al Delta del Llobregat, formalitzat el 16 d’abril de 1994 per totes les administracions amb competències en aquest àmbit.

En conseqüència, cal buscar la compatibilitat de la conservació dels espais i els seus hàbitats amb la realització de les actuacions que es deriven del Conveni esmentat.

En aquest sentit, cal assenyalar que el Ministeri de Medi Ambient, en data 4 d’agost de 1998, va formular la declaració d’impacte ambiental del projecte de desviament del riu Llobregat en la qual s’assenyalava que el projecte, amb les mesures correctores establertes, no causa perjudici a la integritat de l’àmbit, i es dóna compliment al que disposa l’article 6 de la Directiva 92/43/CE. Posteriorment, el 20 de novembre del mateix any, el Ministeri de Medi Ambient va aprovar també el projecte de canalització del riu Llobregat des del pont de Mercabarna fins al mar, amb inclusió de mesures correctores d’impacte ambiental.

Per tal de compatibilitzar la protecció de les espècies amb la realització dels moviments de terres necessaris per a l’execució d’obres d’interès públic que es deriven del projecte esmentat i amb l’afluència del trànsit aeri i, per tant, de la seguretat que afecta les vides humanes, i preservar els hàbitats i la resta de valors protegits, cal modificar els articles 2 i 3 del Decret 226/1987 esmentat.

D’acord amb l’informe de la Comissió Jurídica Assessora;

En conseqüència, a proposta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR