DECRET 333/1988, de 14 de novembre, pel qual es crea el Patronat de la Vall de Núria i s'aproven els seus Estatuts. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1240, pàg. 83, de 10.1.1990).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableixen els decrets 333/1989, 77/1991 i 153/1995.

Les característiques i la significació especials que la Vall de Núria ha tingut tradicionalment per a Catalunya ha comportat el màxim esforç de les institucions afectades per tal de preservar-ne els valors.

El desenvolupament actual de la vall de Núria requereix la realització d'actuacions d'abast i significació diversos, i és en aquest sentit que en el Protocol d'acords sobre actuacions a la vall de Núria, subscrit el 30 de juliol de 1987 entre el Bisbat d'Urgell i el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, es va preveure la creació d'un Patronat com l'organisme més adient per vetllar pel desenvolupament adequat de la vall, alhora que permetrà instrumentar la col·laboració necessària entre les institucions i les entitats implicades, a fi d'assegurar el plantejament i la coordinació necessaris de les actuacions a realitzar.

Per això, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Patronat de la Vall de Núria amb la finalitat de promoure el desenvolupament d'aquesta vall i endegar totes aquelles actuacions que tendeixin a preservar-ne els valors i les característiques peculiars.

Article 2

El Patronat de la Vall de Núria té personalitat jurídica pròpia per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

S'aproven els Estatuts d'organització i funcionament del Patronat, que es publiquen com a annex a aquest Decret.

Barcelona, 14 de novembre de 1988

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joaquim Molins i Amat Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

Estatuts d'organització i funcionament del Patronat de la Vall de Núria

Article 1

Es crea el Patronat de la Vall de Núria amb la finalitat de promoure el desenvolupament d'aquesta vall i fomentar i impulsar totes aquelles actuacions que tendeixin a preservar-ne els valors i les característiques peculiars.

Article 2

El Patronat de la Vall de Núria, per a l'assoliment dels seus objectius específics, realitzarà les funcions següents:

  1. Proposar a les entitats públiques competents la realització d'obres d'infrastructura dirigides a fomentar o preservar la vall.

  2. Fomentar l'execució de tot tipus d'actuacions públiques o privades que permetin la conservació de la vall i la protecció de les seves belleses naturals i artístiques.

  3. Formular iniciatives dirigides a aconseguir la coordinació adequada de les diferents actuacions que es realitzen a la vall.

  4. Vetllar perquè no es realitzin actuacions que puguin atemptar contra el desenvolupament i la conservació correctes de la vall.

  5. Fomentar el turisme a través de publicacions i d'altres mesures que permetin el coneixement i la divulgació de la vall.

  6. Promoure la realització de manifestacions de caràcter artístic, cultural i científic.

  7. Impulsar les iniciatives de caràcter cultural, institucional o artístic, tradicional i popular, i totes aquelles activitats d'exposició cultural o d'esbarjo que potencïin la vida espiritual de la vall.

  8. Qualssevol altres actuacions dirigides a l'assoliment del seu objectiu.

Article 3

El Patronat té la seva seu al Palau de la Generalitat, sens perjudici d'establir oficines i dependències en altres indrets.

Article 4
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR