ORDRE IRP/9/2008, de 8 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/9/2008, de 8 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2008.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació té com a un dels seus principals objectius desenvolupar una política pública de foment de la pau i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme, en el marc del que preveu la Llei de foment de la pau. Per aquest motiu, va crear el Programa per a l'Institut Internacional per la Pau amb una doble finalitat: d'una banda, crear l'Institut Internacional per la Pau i, d'una altra, impulsar una política de foment de la pau per part dels diferents departaments de la Generalitat, de manera coordinada i transversal.

En aquest moment, el Programa per a l'Institut Internacional per la Pau s'ha transformat en l'Oficina de promoció de la pau i de drets humans, que té per objectius, a més d'elaborar el projecte final de l'Institut, desenvolupar unes polítiques públiques de foment de la pau i de promoció dels drets humans, d'acord amb el Consell Català de Foment de la Pau, com a espai de participació i consulta sobre polítiques de foment de la pau, i programar accions en l'àmbit del foment de la pau i els drets humans. És en aquest marc que s'ha marcat la concessió d'una línia de subvencions a les organitzacions que treballen pel foment de la cultura de la pau.

El moviment per la pau ha tingut un gran desenvolupament a Catalunya, i ha donat lloc a una gran quantitat d'entitats, i també de persones que les han impulsat, que han fet que al nostre país la cultura de la pau s'hagi convertit en un valor patrimoni de totes les persones que hi viuen.

La voluntat de crear l'Institut Internacional per la Pau, i, amb aquest objecte, la dotació del Programa per a la seva creació en el si del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, van respondre a la necessitat expressada moltes vegades pel mateix moviment per la pau de dotar-se d'un instrument institucional que impulsés, potenciés i ajudés a vertebrar el conjunt de grups, persones, entitats i institucions que donen força al moviment per la pau. A més el nou Estatut de Catalunya estableix en el seu article 51 que .La Generalitat ha de promoure la cultura de la pau i accions de foment de la pau al món..

A aquesta necessitat correspon aquesta convocatòria de subvencions, de cara a reforçar i impulsar les actuacions que des de fa molts anys la societat organitzada, sigui des de les entitats, sigui des dels ajuntaments o des d'altres institucions, està portant a terme en favor del foment de la pau i de la cultura de la pau al nostre país.

Per això, i d'acord amb els seus objectius, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació obre una línia de subvencions adreçada a incrementar la presa de consciència de la societat catalana davant del fenomen dels conflictes bèl·lics d'origen sociopolític, així com de la importància de la resolució pacífica d'aquests, a la identificació de projectes de foment de la pau, i per a l'assistència i participació en esdeveniments internacionals (trobades, conferències, etc.) relacionats amb la pau.

Per a aquesta finalitat, és necessari aprovar les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats al foment de la pau i a la difusió de la cultura de la pau a través de les actuacions anteriorment esmentades.

Vistos el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

1.1 S'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau, que figuren als annexos 1 i 2 d'aquesta Ordre.

1.2 S'obre convocatòria pública, per a l'any 2008, per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions previstes en aquesta Ordre.

Article 2

El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions començarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà vint dies hàbils després de la seva publicació.

Article 3

Aquesta convocatòria es financia amb càrrec a les posicions pressupostàries D/460370000/1210 i 482370100/1210 del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a l'any 2008. La quantia màxima total que es destina a aquestes subvencions és de 500.000,00 euros, restant condicionades a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 8 de gener de 2008

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

Annex 1

Bases reguladores de les subvencions

.1 Objecte

S'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats a fomentar i difondre la cultura de la pau en el sentit d'oposició a la resolució bèl·lica dels conflictes sociopolítics.

.2 Beneficiaris

Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases els ajuntaments i consells comarcals de Catalunya i les entitats sense ànim de lucre la seu social de les quals es troba a Catalunya, que compleixin amb les condicions següents:

  1. Disposar de seu social o delegació amb establiment permanent a Catalunya, així com tenir una presència activa, capacitat de mobilització i base social àmplia al territori català. L'entitat ha de tenir un equip de gestió o un òrgan de treball amb capacitat de decisió a Catalunya que pugui assumir la responsabilitat directa de la presentació de la sol·licitud i estar en condicions de donar en tot moment a la Generalitat de Catalunya qualsevol aclariment, informació i documentació relativa a la comptabilitat i gestió del projecte durant la seva fase de seguiment i execució.

  2. Disposar de capacitat logística, recursos humans, materials o experiència per garantir els objectius del projecte que es demana subvencionar.

    .3 Requisits dels ens beneficiaris i forma d'acreditar-los

    3.1 Els ens beneficiaris de les subvencions previstes en aquestes bases han de complir els requisits següents:

  3. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, i les obligacions davant la Seguretat Social.

  4. Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  5. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    3.2 En cas d'haver rebut en el passat cap altra subvenció procedent del DIREP, la justificació del compliment de les obligacions establertes per part dels ens beneficiaris en les respectives bases de la subvenció.

    3.3 El compliment d'aquests requisits s'ha d'acreditar mitjançant l'aportació de la documentació prevista al punt 6 de les bases reguladores de les subvencions.

    .4 Import màxim

    4.1 Es pot subvencionar fins al 80% del cost de les activitats esmentades a l'annex 2.

    4.2 Sens perjudici del que preveu el paràgraf anterior, l'import de les subvencions, aïlladament o en concurrència amb altres entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, no pot superar el cost de l'activitat subvencionada a desenvolupar per l'ens beneficiari.

    .5 Àmbit temporal

    5.1 Se subvencionaran les actuacions establertes al punt 1 de les bases reguladores de la subvenció que es desenvolupin entre l'1 de gener i el 24 de novembre de 2008.

    5.2 En el cas que es presenti a finançament un projecte de més d'un any de durada, cal que s'especifiqui el pressupost corresponent a cada any i que es facin constar les aportacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR