ORDRE GRI/214/2012, de 13 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió del Premi Compromís Democràtic i s'obre la convocatòria per a l'any 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el Decret 326/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, correspon a aquest Departament, entre d’altres, la funció de coordinar la posada en marxa d’iniciatives per millorar la democràcia, la transparència i l’enfortiment de la societat civil; donar suport a les iniciatives socials per millorar la qualitat democràtica, i promoure la formació, la innovació i la recerca en matèria de participació ciutadana i qualitat democràtica.

L’article 57 d’aquesta norma crea el Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica, que té atribuïda, entre d’altres, la funció de gestionar els programes d’innovació per a la bona governança i la qualitat democràtica.

Des del convenciment que un sistema democràtic és de qualitat quan garanteix l’exercici dels drets polítics, té un sistema electoral just i proporcionat, facilita la informació sobre les actuacions públiques, dóna compte dels seus resultats i posa a disposició de la ciutadania instruments i canals perquè contribueixi a la concreció de les accions dels poders públics, el Departament de Governació i Relacions Institucionals institueix el Premi Compromís Democràtic.

Amb aquest Premi es volen reconèixer les bones pràctiques dels ens locals i del món associatiu a l’hora de cercar fórmules per capacitar i donar instruments a la ciutadania per tal que, amb informació i reflexió, es pugui sumar a les deliberacions que l’afecten, i així aconseguir més implicació en les polítiques públiques.

Atès el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovada pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la llei esmentada, a proposta del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i en ús de les facultats que em confereix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Es crea el Premi Compromís Democràtic.

Article 2

S’aproven les bases reguladores del Premi Compromís Democràtic, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 3

S’obre la primera convocatòria del Premi Compromís Democràtic per a projectes o accions promoguts pels ens locals i el món associatiu de Catalunya, per a l’any 2012.

Els projectes o accions han d’haver estat desenvolupats entre l’1 de setembre de 2011 i el 30 de setembre de 2012.

Article 4

Els guanyadors del Premi, en cadascuna de les dues modalitats, rebran un diploma de reconeixement pel projecte o acció desenvolupat i un import màxim de 4.000 euros.

L’import destinat a l’atorgament d’aquest Premi és de 8.000 euros, dels quals 4.000 euros van amb càrrec a la partida pressupostària GO08D/483000100/1310/0000 i 4.000 euros van amb càrrec a la partida pressupostària GO08D/460000100/1310/0000 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2012.

Article 5

5.1 Les candidatures s’han de presentar mitjançant el model de sol·licitud normalitzat en el lloc i de la manera que indiquen les bases reguladores del Premi Compromís Democràtic.

5.2 Les sol·licituds s’han d’adreçar a la Subdirecció General de Foment de la Qualitat Democràtica o, si s’escau, a l’òrgan que la substitueixi.

5.3 El termini de presentació de les sol·licituds comença l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el DOGC i finalitza l’1 d’octubre de 2012.

Article 6

6.1 La Subdirecció General de Foment de la Qualitat Democràtica o, si s’escau, l’òrgan que la substitueixi, actua com a òrgan instructor del Premi Compromís Democràtic.

6.2 L’òrgan competent per resoldre és la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

6.3 Per avaluar les candidatures presentades es constitueix un jurat format per set persones, nomenades per la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

6.4 Amb motiu de la declaració de l’any 2012 com a Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional per part del Parlament Europeu i del Consell de la Unió Europea, el criteri prioritari anual d’aquesta convocatòria per valorar els projectes o les accions és el foment de la participació ciutadana de la gent gran o el foment de la solidaritat intergeneracional.

Article 7

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació en el DOGC.

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, els ens locals i les entitats interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de la data de publicació en el DOGC.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, els ens locals poden formular requeriment davant la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals en el termini de dos mesos, a comptar de la publicació, d’acord amb el que estableix l’article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, les entitats interessades poden interposar recurs de reposició davant la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, en el termini d’un mes a comptar de la publicació en el DOGC.

Barcelona, 13 de juliol de 2012

Joana Ortega i Alemany

Consellera de Governació

i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores del Premi Compromís Democràtic

—1 Objecte

1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular el Premi Compromís Democràtic. L’objecte és premiar les bones pràctiques dels ens locals i del món associatiu a l’hora de cercar fórmules per capacitar i donar instruments a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR