ORDRE AAM/106/2012, de 24 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d'explotació aprovades mitjançant l'Ordre AAM/67/2012, de 14 de març.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l’Ordre AAM/67/2012, de 14 de març, s’aproven les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d’explotació, i es convoquen els corresponents a l’any 2012 (DOGC núm. 6097, de 28.3.2012).

D’acord amb el Reglament 73/2009, del Consell, de 19 de gener de 2009, pel qual s’estableixen disposicions comunes aplicables als règims d’ajuts directes als agricultors, en el marc de la política agrícola comuna, la condicionalitat és el conjunt de requisits legals de gestió (directives i reglaments) en matèria de salut pública, zoosanitat, fitosanitat, medi ambient i benestar animal i les bones condicions agràries i mediambientals que han de complir els agricultors i/o ramaders.

L’actual situació de crisi econòmica del sector fa que moltes explotacions es vegin en la situació de no poder fer front a una despesa, la qual han d’assumir obligatòriament i de manera pràcticament imminent per complir amb els esmentats requisits de condicionalitat.

Per tal de donar suport al sector en aquesta adaptació a la normativa europea, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural considera necessari modificar les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d’explotació aprovades mitjançant l’Ordre AAM/67/2012, de 14 de març, per tal de prioritzar aquestes inversions, dins la línia de modernització de les explotacions agràries.

En conseqüència, d’acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article únic

Modificació de l’apartat 8.1 de l’annex 2 de l’Ordre AAM/67/2012, de 14 de març.

Es modifica l’apartat 8.1 de l’annex 2 de l’Ordre AAM/67/2012, de 14 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

"8.1 En cas que l’import total de les sol·licituds presentades superi la dotació pressupostària disponible, s’atendran les sol·licituds d’acord amb la puntuació que s’atorgui sobre la base dels següents criteris de priorització:

"1. Inversions per al compliment de noves normes comunitàries relatives al benestar animal: 50 punts.

"2. Inversions planificades d’acord amb el Pla d’explotació de persones titulars amb CGE aprovat: 10 punts.

"3. Residència a la comarca o comarques limítrofs de l’explotació: 10 punts.

"4. Inversions en explotacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR