ORDRE IRP/372/2007, de 8 d'octubre, de creació del fitxer Sistema d'informació de la policia de la Generalitat de perfils genètics de mostres biològiques relacionades amb la investigació criminal (SIP IDENTICRIM).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/372/2007, de 8 d'octubre, de creació del fitxer Sistema d'informació de la policia de la Generalitat de perfils genètics de mostres biològiques relacionades amb la investigació criminal (SIP IDENTICRIM).

L'article 18 de la Constitució espanyola reconeix, com a dret fonamental de les persones, el dret a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge preveient, al seu apartat 4, que la llei limitarà l'ús de la informàtica per tal de garantir l'honor i la intimitat personal i familiar dels ciutadans, i el ple exercici dels seus drets.

Aquest manament constitucional ha estat desenvolupat per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, que va adaptar l'ordenament jurídic espanyol a la Directiva 95/46/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 24 d'octubre de 1995, relativa a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes.

Així mateix, el dret a la protecció de les dades personals es troba reconegut de forma explícita a l'article 31 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, d'acord amb el qual totes les persones tenen dret a la protecció de les dades personals contingudes en fitxers que són competència de la Generalitat, i tenen dret a accedir-hi, examinar-les i obtenir-ne la correcció.

Aquest marc normatiu s'ha de completar amb tres referències més, el Reial decret 994/1999, d'11 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal, la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades i el Decret 48/2003, de 20 de febrer, pel qual s'aprova l'Estatut de l'Agència Catalana de Protecció de Dades.

D'acord amb l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant disposició general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició addicional 3a de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, estableix que els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, resten habilitats per a la creació, modificació o supressió, mitjançant ordre, dels fitxers automatitzats que siguin pertinents.

En conseqüència, mitjançant la present Ordre, es crea i es regula el fitxer denominat Sistema d'informació de la policia de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR