ORDRE AAR/37/2010, de 28 de gener, per la qual s'estableixen els períodes de veda per a la pesca de la modalitat d'arrossegament en determinades zones del litoral de Girona i Barcelona durant l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/37/2010, de 28 de gener, per la qual s'estableixen els períodes de veda per a la pesca de la modalitat d'arrossegament en determinades zones del litoral de Girona i Barcelona durant l'any 2010.

L'article 119.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria de pesca marítima en aigües interiors i la regulació i gestió dels recursos pesquers.

El Decret 81/1988, de 10 de març, pel qual es regula la pesca d'arrossegament de fons al litoral català, modificat pel Decret 160/1993, d'1 de juny, determina l'àmbit d'aplicació a les aigües interiors del mar territorial de Catalunya de la pesca en la modalitat d'arrossegament de fons al litoral català. La disposició final 1 del Decret 81/1988 esmentat, faculta al conseller o a la consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca perquè dicti les normes que calguin per al desplegament d'aquest Decret.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix en l'article 3.11.c) l'exercici de la competència en matèria de polítiques de pesca al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i l'article 20 del Decret 659/2006, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, atorga les competències en matèria de pesca marítima a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima.

L'objecte d'aquesta Ordre és l'aturada biològica de la modalitat d'arrossegament en determinades zones del litoral de les comarques de Girona i Barcelona, en aigües interiors, i sempre tenint en compte que, en exercici de la coordinació entre administracions en la seva respectiva competència, cal que les dates i les zones de veda que estableix aquesta Ordre per a les aigües interiors coincideixin amb les que preveu l'Administració General de l'Estat en aigües exteriors als plans de gestió per a l'any 2010, a través de les normes que pugui desenvolupar en l'exercici de les seves competències.

Un cop valorades les aportacions del sector afectat, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural considera oportú establir l'abast geogràfic i les dates de la veda de la modalitat d'arrossegament de les flotes corresponents a les comarques de Girona i Barcelona per a l'any 2010 i, en conseqüència, d'acord amb els articles 39.3 i 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR