ORDRE de 27 de juny de 2000, de modificació de l'Ordre de 20 de novembre de 1998, per adaptar-se al Reial decret 1523/1999, d'1 d'octubre, pel qual es modifica el Reglament d'instal·lacions petrolieres i les seves instruccions tècniques complementàries MI-IP03 i MI-IP04.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 27 de juny de 2000, de modificació de l’Ordre de 20 de novembre de 1998, per adaptar-se al Reial decret 1523/1999, d’1 d’octubre, pel qual es modifica el Reglament d’instal·lacions petrolieres i les seves instruccions tècniques complementàries MI-IP03 i MI-IP04.

L’Ordre de 20.11.1998 (DOGC de 9.12.1998) estableix el procediment d’actuació a Catalunya de les empreses instal·ladores, de les entitats d’inspecció i control i dels titulars en les instal·lacions petrolieres per a ús propi regulades per la instrucció tècnica complementària MI-IP-03, aprovada pel Reial decret 1427/1997, de 15 de setembre, del Reglament d’instal·lacions petrolieres, aprovat pel Reial decret 2085/1994, de 20 d’octubre.

La Llei 34/1998, de 7 d’octubre, del sector d’hidrocarburs, va establir una diferenciació de les instal·lacions petrolieres entre les destinades al subministrament a vehicles i les que no es destinen a aquesta finalitat. Això ha obligat a modificar el Reglament d’instal·lacions petrolieres, així com l’àmbit d’aplicació corresponent de les instruccions tècniques complementàries MI-IP03 i MI-IP04, mitjançant el Reial decret 1523/1999, d’1 d’octubre, el qual incorpora així mateix modificacions de determinats requisits tècnics de seguretat en les instal·lacions, així com nous terminis per realitzar la primera revisió i les proves periòdiques.

Cal, per tant, adaptar l’Ordre esmentada als canvis legislatius i modificar el contingut d’alguns dels seus articles per tal de recollir fidelment les noves prescripcions.

En conseqüència, d’acord amb el que disposa l’article 12.1.2 de l’Estatut d’autonomia, i en exercici de les atribucions que em confereix la Llei 13/1987, de 9 de juliol, de seguretat de les instal·lacions industrials,

Ordeno:

Article 1

En tot el text de l’Ordre de 20 de novembre de 1998, inclòs el seu títol, se substitueix l’expressió:

"instal·lacions petrolieres per a ús propi",

per l’expressió:

"instal·lacions d’emmagatzematge de carburants i combustibles líquids per al seu consum a la mateixa instal·lació".

Article 2

Es modifica l’article 2, que queda redactat en els termes següents:

"Article 2

"Àmbit d’aplicació

"2.1 Aquesta Ordre és d’aplicació a l’execució, la posada en funcionament, l’ús, la reparació, el manteniment, la revisió, la inspecció i el control de les instal·lacions d’emmagatzematge de carburants i combustibles líquids per al seu consum a la mateixa instal·lació, regulades per la ITC MI-IP03.

"2.2 Als efectes del que estableix l’apartat anterior, es considerarà que la maquinària de construcció (excavadores, aplanadores) són mitjans de transport intern que operen únicament dins les empreses. Així mateix, la maquinària agrícola (tractors, recol·lectors) es considerarà que no és vehicle. En conseqüència, les instal·lacions destinades a subministrar-los combustible o carburant estan incloses dins l’àmbit d’aplicació de la IP-03."

Article 3

Es modifica l’article 5, que queda redactat de la manera següent:

"Article 5

"Classificació de les instal·lacions

"Als efectes d’aquesta Ordre, les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR