ORDRE GAP/126/2010, d'1 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores i es convoca el termini de presentació de sol·licituds de subvencions pluriennals a ens locals per a la cooperació interadministrativa en matèria d'actuacions comunitàries per als anys 2010, 2011 i 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/126/2010, d'1 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores i es convoca el termini de presentació de sol·licituds de subvencions pluriennals a ens locals per a la cooperació interadministrativa en matèria d'actuacions comunitàries per als anys 2010, 2011 i 2012.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Governació i Administracions Públiques les competències en matèria d'acció comunitària i de desenvolupament local.

D'acord amb el Decret 205/2007, de 18 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Administracions Públiques, correspon a la Secretaria d'Acció Ciutadana establir les directrius per concedir les subvencions per promocionar vies d'actuació per a la integració social.

En el marc d'aquestes competències, el Departament de Governació i Administracions Públiques, mitjançant la Secretaria d'Acció Ciutadana, considera adient aprovar una convocatòria pluriennal de subvencions per a ens locals en relació amb les actuacions comunitàries d'intervenció i inclusió social per als anys 2010, 2011 i 2012.

Vist l'Acord de Govern de 16 de desembre del 2009 pel qual s'autoritza la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques a realitzar despeses amb una abast pluriennal pels exercicis 2010 , 2011 i 2012 per atendre els convenis amb ens locals en matèria de cooperació interadministrativa per a actuacions comunitàries.

Per tot el que s'ha expressat, i d'acord amb el que estableix el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, fent ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per atorgar subvencions pluriennals a programes de cooperació interadministrativa en matèria d'actuacions comunitàries a desenvolupar per ens locals durant els anys 2010, 2011 i 2012.

Article 2

Aprovar les bases de la convocatòria que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 7.665.000,00. amb la distribució següent per a cada anualitat:

Anualitat 2010: dos milions cinc-cents cinquanta cinc mil euros (2.555.000,00 euros).

Anualitat 2011: dos milions cinc-cents cinquanta cinc mil euros (2.555.000,00 euros).

Anualitat 2012: dos milions cinc-cents cinquanta cinc mil euros (2.555.000,00 euros).

Aquesta despesa es farà a càrrec de la partida pressupostària GO04 D/460000100/323 del pressupost del Departament de Governació i Administracions Públiques (d'ara endavant, el DGAP) de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i la forma indicats a les bases reguladores, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 5

El secretari d'Acció Ciutadana serà l'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria.

Article 6

Es donarà publicitat al DOGC de les subvencions que s'atorguin per un import igual o superior als 3.000 euros.

Article 7

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Disposició final

Contra aquesta convocatòria i les seves bases, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar requeriment previ davant del conseller de Governació i Administracions Públiques en el termini màxim de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, o bé directament recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini màxim de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de publicació al DOGC.

Barcelona, 1 de març de 2010

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació

i Administracions Públiques

Annex 1

Bases per a la concessió de subvencions pluriennals a ens locals per a la cooperació interadministrativa en matèria d'actuacions comunitàries per als anys 2010, 2011 i 2012

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions és regular la concessió d'ajuts a projectes que els ens locals portin a terme, durant els anys 2010, 2011 i 2012, en matèria d'actuacions comunitàries d'intervenció i inclusió social, d'acord amb aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

.2 Persones destinatàries

Poden ser destinataris dels diferents programes de subvencions els ajuntaments i consells comarcals de Catalunya que a la data de presentació de la seva sol·licitud acreditin tenir una experiència mínima de tres anys en la prestació efectiva dels serveis a subvencionar.

Les persones sol·licitants han de complir el requisit de no haver estat objecte de cap resolució ferma en via administrativa per la qual s'hagi requerit el reintegrament de la subvenció per no haver aplicat el fons a la finalitat subvencionada.

.3 Activitats i conceptes subvencionables

3.1 Es podran subvencionar els tipus d'activitats següents:

  1. Programes d'intervenció i d'atenció a la comunitat gitana.

  2. Programes d'actuacions comunitàries d'àmbit veïnal d'inclusió social a barris.

    3.2 Són subvencionables les activitats relacionades amb l'organització i l'execució del programa, i les accions formatives, d'assessorament, de dinamització i de difusió relacionades, que s'hauran d'especificar en el pla de treball.

    3.3 No seran subvencionades les despeses relacionades amb el funcionament ordinari dels ens locals ni les despeses d'inversió.

    .4 Quantia de les subvencions

    4.1 La quantia dels ajuts es determinarà, d'acord amb el límit que s'estableix a la convocatòria, en funció de cada projecte i del nombre total de sol·licituds presentades. Les subvencions es podran concedir per l'import total o parcial del pressupost del projecte sol·licitat, segons la valoració que en faci la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR