ORDRE GAP/127/2010, d'1 de març, de convocatòria per atorgar subvencions pluriennals a entitats sense ànim de lucre per a projectes d'actuacions i d'activitats cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat i d'aprovació de les bases reguladores per als anys 2010 i 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/127/2010, d'1 de març, de convocatòria per atorgar subvencions pluriennals a entitats sense ànim de lucre per a projectes d'actuacions i d'activitats cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat i d'aprovació de les bases reguladores per als anys 2010 i 2011.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Governació i Administracions Públiques les competències en matèria de sensibilització cívica i social, el suport a les entitats i al voluntariat, i l'acció comunitària i de desenvolupament local.

D'acord amb el Decret 205/2007, de 18 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Administracions Públiques, correspon a la Secretaria d'Acció Ciutadana establir les directrius per concedir les subvencions per al foment del teixit associatiu i el voluntariat, així com promocionar vies d'actuació per a la integració social.

En el marc d'aquestes competències, el Departament de Governació i Administracions Públiques, considera adient aprovar una nova convocatòria de subvencions a entitats sense ànim de lucre, amb la finalitat d'afavorir que la societat civil executi, gestioni i implementi programes, projectes i activitats en relació amb les actuacions comunitàries d'intervenció i inclusió social, de foment del civisme i de promoció de l'acció del voluntariat.

Vist l'Acord de govern de 16 desembre de 2009, pel qual s'autoritza la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques a subvencionar activitats destinades a la formació en valors cívics i a la promoció del voluntariat mitjançant una aportació d'abast pluriennal, per als exercicis 2010 i 2011;

Per tot això, i d'acord amb el que estableixen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, fent ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per atorgar subvencions pluriennals a entitats sense ànim de lucre per a projectes d'actuacions i d'activitats cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat.

Article 2

Aprovar les bases de la convocatòria que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

La dotació màxima d'aquesta convocatòria es distribuirà de la manera següent:

L'import total de les actuacions per al període 2010-2011 serà de 2.472.222,22 euros. Calculant les proporcions entre subvencions a fundacions (partida 481) i a altres entitats sense ànim de lucre (partida 482), i tenint en compte que es demana ajornar el pagament del 10%, el quadre d'imports serà de 2.225.000,00 euros el 2010, i de 247.222,22 euros per al 2011

Aquesta despesa es farà a càrrec de les partides GO04D/481000100/3230 i GO04D/482000100/3230 del pressupost de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes dotacions màximes es podran ampliar en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries mitjançant resolució del conseller de Governació i Administracions Públiques, si és procedent, amb la modificació de l'Acord de Govern a què s'ha fet referència, amb caràcter previ a emetre la resolució de la convocatòria.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i la forma que indiquen les bases reguladores, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

El secretari d'Acció Ciutadana serà l'òrgan competent per resoldre sobre aquesta convocatòria.

Article 6

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades, poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Amb caràcter previ, les persones interessades, poden interposar recurs potestatiu de reposició davant del conseller de Governació i Administracions Públiques, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 de març de 2010

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex

Bases per a la concessió de subvencions pluriennals a entitats sense ànim de lucre per a projectes d'actuacions i activitats cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat pels anys 2010 i 2011

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes subvencions és la realització de projectes d'actuacions i/o d'activitats cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat que portin a terme les entitats sense ànim de lucre de Catalunya, d'acord amb aquestes bases, i que s'han de dur a terme en el període temporal de l'1 de gener al 31 de desembre de 2010.

1.2 Es prioritzaran les subvencions destinades a projectes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat d'entitats sense ànim de lucre que s'han de realitzar l'any 2010.

1.3 També es podran concedir ajuts per a entitats sense ànim de lucre que realitzin activitats vinculades a l'àmbit competencial de la Secretaria d'Acció Ciutadana. Les activitats també s'hauran de realitzar durant l'any 2010.

.2 Persones destinatàries

Poden ser destinataris d'aquestes subvencions les entitats sense ànim de lucre i les de caràcter cooperatiu que compleixin els requisits següents:

  1. Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent. En el supòsit de sol·licituds de subvencions destinades al foment del voluntariat, les entitats a més hauran d'estar inscrites en el Cens...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR