ORDRE AAM/199/2012, de 29 de juny, per la qual s'obre el termini de preinscripció dels centres educatius en el programa de promoció i subministrament gratuïts de fruites i verdures 'A la nostra escola mengem+fruita' del curs escolar 2012-2013, i es convoquen els ajuts de promoció i subministrament corresponents a l'esmentat curs durant el 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Reglament (CE) 1234/2007, del Consell, de 22 d’octubre, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s’estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles, modificat pel Reglament (CE) 13/2009, recull la concessió d’una ajuda comunitària per a la distribució de fruites i hortalisses als alumnes de centres educatius amb la finalitat d’estimular el consum i crear hàbits de consum més saludables.

El Reglament (CE) 288/2009, de la Comissió de 7 d’abril, estableix disposicions d’aplicació del Reglament (CE) núm. 1234/2007 del Consell en allò relatiu a la concessió d’un ajut comunitari per al subministrament de fruites i hortalisses a l’alumnat dels centres educatius en el marc del Pla de consum de fruita a les escoles, cofinançat amb l’estat membre. Determina que cada estat membre fixarà en la seva estratègia entre d’altres el grup de nens als quals es dirigeix la mesura i seleccionarà les persones sol·licitants d’ajuts.

Valorada la conveniència de promoure el consum de fruites i hortalisses i aconseguir instaurar entre el jovent hàbits alimentaris més saludables, es considera adient fer la convocatòria d’adhesió dels centres educatius abans de la finalització de l’actual curs escolar, per tal que els centres educatius que estiguin interessats en adherir-se al Programa del curs escolar 2012/2013 disposin de temps suficient per planificar les activitats que han de dur a terme tant per l’organització de la distribució de la fruita com de les activitats educatives per donar suport a la distribució de fruita.

Mitjançant aquesta disposició el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural estableix les normes per seleccionar les entitats que vulguin col·laborar en la distribució de fruites i hortalisses en el marc del Pla de consum de fruites en les escoles 2012-2013 comunicat a la Comissió el 31 de gener de 2012 i autoritzar-les com a col·laboradores en els ajuts a l’empara del que estableix el Reglament (CE) 288/2009, de 7 d’abril de 2009, que regula les condicions generals de l’autorització.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, estableix que en cas que en la gestió de les subvencions participin entitats col·laboradores, s’exigeix la formalització d’un conveni de col·laboració que reguli les condicions i obligacions assumides per l’entitat col·laboradora. Així mateix s’estableix que en cas que l’entitat col·laboradora sigui una entitat de dret privat, la selecció es farà d’acord amb els principis de publicitat, concurrència i objectivitat.

Per tant, l’objectiu d’aquesta Ordre és obrir el termini de presentació de la sol·licitud de preinscripció dels centres educatius, fixar el grup d’alumnes als quals va dirigit el programa, els criteris de selecció dels centres educatius en cas que per qüestiones pressupostàries no sigui possible atendre totes les sol·licituds i convocar els ajuts per a les entitats que vulguin col·laborar amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en la promoció i distribució de fruites i hortalisses als centres educatius durant el curso 2012/2013.

En el marc del que estableix la Llei 59/2003, de 19 de desembre, de normes reguladores de signatura electrònica; la Llei 26/2010, de 3 d’agost, en relació als principis generals i d’actuació amb mitjans electrònics i a la tramitació electrònica del procediment administratiu, així com l’establert a la Llei 29/2010, de 3 d’agost, de l’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya i al Decret 56/2009, de 7 d’abril, sobre l’impuls, i el desenvolupament dels mitjans electrònics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, s’ha pogut constatar que els possibles beneficiaris disposen dels mitjans tecnològics necessaris per poder realitzar la tramitació electrònica de sol·licitud d’aquest ajut, i per això resulta factible establir la tramitació administrativa de la fase de sol·licitud de participació dels centres educatius només per mitjans electrònics, de conformitat amb l’article 43.2 de la Llei 26/2010.

Conseqüentment, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i, en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Obrir la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR