ORDRE IRP/361/2008, de 15 de juliol, per la qual es convoca el 2n Premi 14 d'Abril de Teatre i s'aproven les bases reguladores corresponents.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/361/2008, de 15 de juliol, per la qual es convoca el 2n Premi 14 d'Abril de Teatre i s'aproven les bases reguladores corresponents.

L'article 54 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que la Generalitat i els poders públics de Catalunya han de vetllar pel coneixement i el manteniment de la memòria històrica de Catalunya com a patrimoni col·lectiu que testimonia la resistència i la lluita per les llibertats democràtiques. Amb aquesta finalitat, han d'adoptar les iniciatives institucionals necessàries per al reconeixement i la rehabilitació de tots els ciutadans i ciutadanes que han patit persecució a conseqüència de la defensa de la democràcia i de l'autogovern de Catalunya.

En el marc d'aquests objectius, la Direcció General de la Memòria Democràtica, el 21 de maig de 2007, va publicar al DOGC la convocatòria del 1r Premi 14 d'Abril de Teatre, amb la finalitat de difondre la restitució de la memòria democràtica mitjançant el teatre, per tal que la societat catalana tingui l'oportunitat de conèixer els fets, els personatges, les institucions i, sobretot, els valors relacionats amb la memòria històrica de la lluita per la democràcia i per les llibertats nacionals, considerats fonaments de la democràcia actual.

Aquesta primera edició del Premi 14 d'Abril de teatre es va resoldre el 14 d'abril de 2008, amb la concessió del premi i els accèssits previstos per les bases. Tant el nombre d'obres presentades que s'ajustaven a les bases publicades, quinze originals, com la qualitat de les obres premiades, avalen la conveniència de convocar-ne una segona edició.

Per tant, vist el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vista la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Àrea d'Assessorament Jurídic en l'àmbit de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del 2n Premi 14 d'Abril de Teatre, que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocar el 2n Premi 14 d'Abril d'obres de teatre centrades en la memòria històrica de la lluita per la democràcia i les llibertats nacionals de Catalunya.

Article 3

La dotació del premi és de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR