ORDRE EMO/130/2013, de 17 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels premis de fotografia jove “FotoTreball” sobre prevenció de riscos laborals i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

La prevenció de riscos laborals ha de garantir la seguretat i la salut en el treball dels treballadors, ja que la major part d’accidents o malalties laborals es poden evitar si s’introdueixen les mesures preventives adequades basant-se en els principis de l’acció preventiva descrits a l’article 15 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals.

L’article 15 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, estableix que l’empresari ha d’evitar el risc i, si això no és possible, avaluar-lo i prendre les mesures preventives adients, donant preferència a les proteccions col·lectives per sobre de les individuals. A més, ha d’informar i formar els treballadors sobre els riscos que comporta la seva feina i la manera d’evitar-los o prevenir-los. Per la seva banda, els treballadors s’han d’implicar en la seva pròpia seguretat i salut laboral i aplicar adequadament les mesures preventives establertes per l’empresa.

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, i per tal de sensibilitzar la població sobre la importància de la prevenció dels riscos laborals i de promoure la creativitat i l’esperit crític dels estudiants de qualsevol cicle formatiu de formació professional de grau mitjà o superior impartits en centres educatius, i els de qualsevol cicle formatiu d’ensenyaments de règim especial d’arts plàstiques i disseny, el Departament d’Empresa i Ocupació, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, va crear l’any 2007 els premis de fotografia jove “FotoTreball” sobre prevenció de riscos laborals.

Tant la nova ordre de bases com la convocatòria mantenen les característiques principals dels anys anteriors, tot i que s’aprofundeix en la línia de simplificació dels tràmits a formalitzar pels participants i, des d’un punt de vista pressupostari, com a conseqüència de la política de contenció de despeses en les administracions públiques, s’introdueix un element nou: la col·laboració d’una entitat externa, la Fundació Prevent, que, a més, assumeix les despeses originades pel cost dels premis de la convocatòria d’aquest any.

En concret i seguint amb la línia de simplificació de tràmits juntament amb l’impuls necessari a la utilització de mitjans electrònics previst a la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, a la qual cal afegir la normativa autonòmica (Decret 56/2009, de 7 abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l’administració de la Generalitat; la Llei 29/2010, de 3 d’agost, de l’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, i la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i procediment de les administracions publiques de Catalunya), la presentació de les sol·licituds i els treballs es farà majoritàriament i principal per via telemàtica per mitjà de l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT) i d’altres mitjans telemàtics.

Vistos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que n’aprova el Reglament (BOE núm. 176, de 25.7.2006);

D’acord amb el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002);

Vistos els preceptes legals esmentats, amb l’informe previ de l’Àrea Jurídica de la Secretaria d’Ocupació i Relacions laborals i de la Intervenció Delegada del Departament d’Empresa i Ocupació, i en ús de les facultats que em són atribuïdes,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de les bases

S’aproven les bases que regulen la concessió dels premis a les millors fotografies sobre prevenció de riscos laborals amb el títol “FotoTreball”, que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre, i se’n fa pública la convocatòria per a l’any 2013, la sisena edició.

Article 2

Convocatòria 2013. Presentació de sol·licituds

2.1 El termini de presentació de les sol·licituds comença l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre i finalitza el 5 de juliol de 2013.

2.2 La documentació i la forma de presentació de la sol·licitud són les que preveuen aquestes bases.

Article 3

Premis

3.1 La despesa derivada dels premis és assumida per la Fundació Prevent, d’acord amb el que estableix el Conveni de col·laboració en activitats d’interès general signat entre el Departament d’Empresa i Ocupació i la Fundació Prevent el 14 de juny de 2013.

3.2 Modalitats.

Modalitat 1

Premis a les millors fotografies presentades per aquells estudiants matriculats durant el curs 2012-2013 en qualsevol cicle formatiu de la família professional de disseny gràfic d’ensenyaments de règim especial d’arts plàstiques i disseny, i/o aquells que cursin qualsevol cicle formatiu de la família professional d’imatge i so de formació professional. En aquesta modalitat hi ha tres premis:

Primer premi, una càmera fotogràfica rèflex digital de 12 megapíxels, amb objectiu de 18/55 mm.

Segon premi, un reproductor multimèdia portàtil amb memòria de 16 GB.

Tercer premi, un reproductor MP3 portàtil amb memòria 2 GB.

Modalitat 2

Premis a les millors fotografies presentades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR