DECRET 144/1987, de 31 de març, d'adaptació del Decret 120/1986, de 17 d'abril, sobre subvencions als préstecs atorgats a empreses industrials, mineres o artesanals, i de serveis a la indústria, la mineria o l'artesania.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El Departament d'Indústria i Energia inicià, l'any 1983, una línea d'ajut a les empreses per tal d'abaratir el cost dels requeriments financers originats pels processos de modernització de la seva estructura productiva. Aquest mecanisme, una vegada demostrada la seva eficàcia, s'ha anat adaptant a les noves circumstàncies derivades del canvi de fase del cicle econòmic, la integració en la Comunitat Econòmica Europea, la pròpia experència en la seva tramitació administrativa i, en definitiva, l'ampliació de l'àmbit d'incidència de la política industrial global del Govern de Catalunya.

Així, es va anar introduint modificacions relatives al tipus d'empreses beneficiàries, la naturalesa de les operacions subvencionables i la seva coherència amb els objectius bàsics de la política industrial, particularment pel que fa a l'aprofitament de diversos instruments de caràcter no estrictament administratiu i, sobretot, quant a l'assoliment del reequilibrament industrial del nostre territori.

El Decret 120/1986, de 17 d'abril, constitueix la darrera plasmació d'aquesta evolució. Ara, atès el nou marc establert pels Pressupostos de 1987, el nou èmfasi en determinats sectors, com la mineria, i la limitació dels ajuts horitzontals a, pràcticament, els destinats a l'abaratiment del cost dels requeriments financers aliens, convé adaptar l'esmentat Decret, sens perjudici d'altres accions puntuals de suport per raó de fenòmens extraordinaris de tipus catastròfic que puguin implementar-se.

En conseqüència, proposta del Conseller d'Indústria i Energia i prèvia deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Amb la finalitat de millorar la seva estructura i incrementar la seva competitivitat, el Departament d'Indústria i Energia podrà concedir subvencions per abaratir el cost dels préstecs per a les empreses industrials, mineres o artesanals, i de serveis a la indústria, la mineria o l'artesania. 1.2 L'import de les subvencions es destinarà al reintegrament, via amortització, del principal dels préstecs concedits. 1.3 L'abast dels ajuts que es podran concedir, d'acord amb el que preveu el present Decret, serà el que autoritzi, per a cada exercici, la Llei de Pressupostos de la Generalitat.

Article 2

2.1 Podran ser objecte de la concessió dels ajuts que preveu la present disposició les operacions de préstec que concertin, amb les entitats financeres a què es fa referència en la clàusula addicional, les empreses industrials, mineres i artesanals, i de serveis a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR