ORDRE AAR/228/2009, de 6 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia de préstecs a les empreses del sector de la pesca i l'aqüicultura, les confraries de pescadors i les seves federacions i entitats associatives del sector de la pesca professional i de l'aqüicultura per cobrir despeses d'explotació, i es fan públics els corresponents a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/228/2009, de 6 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia de préstecs a les empreses del sector de la pesca i l'aqüicultura, les confraries de pescadors i les seves federacions i entitats associatives del sector de la pesca professional i de l'aqüicultura per cobrir despeses d'explotació, i es fan públics els corresponents a l'any 2009.

En el sector de la pesca i de l'aqüicultura de Catalunya, l'estabilitat en l'activitat i en les produccions de pesca i d'aqüicultura és un factor primordial per al manteniment de les rendes de les explotacions i la continuïtat de la confiança dels sectors comercialitzador i consumidor dels productes, i especialment en el cas de les confraries de pescadors i les entitats associatives del sector de l'aqüicultura.

Per tal de facilitar el manteniment de l'activitat de les empreses del sector de la pesca i de l'aqüicultura, i en el cas de les confraries de pescadors i les entitats associatives del sector de l'aqüicultura, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha establert una línia de préstecs a les despeses d'explotació d'aquestes empreses i entitats, de manera que no hagin d'assumir el cost corresponent als interessos generats pels préstecs.

Aquesta línia de préstec té naturalesa d'ajut de minimis, d'acord amb les directrius comunitàries per a l'examen de les ajudes estatals en el sector de la pesca i de l'aqüicultura (2008/C 84/06, de 3.4.2008), i el Reglament (CE) núm. 875/2007, de 24 de juliol, relatiu a la aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis al sector pesquer, i que modifica el Reglament (CE) núm. 1860/2004.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a les empreses del sector de la pesca i l'aqüicultura, les confraries de pescadors i les seves federacions i entitats associatives del sector de l'aqüicultura, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de la línia de préstecs destinats al finançament de despeses d'explotació de les empreses del sector de la pesca i l'aqüicultura, les confraries de pescadors i les seves federacions i entitats associatives del sector de l'aqüicultura ubicades al territori de Catalunya, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Fer pública una línia de préstecs per a l'any 2009, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds serà d'un mes, comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 El finançament dels préstecs que estableix aquesta Ordre anirà a càrrec de la partida pressupostària AG05 D/830000200/6140 dels pressupostos del DAR per a l'any 2009, dotada amb un import màxim de 2.000.000,00 d'euros.

2.4 L'òrgan competent per a la instrucció dels expedients és el Servei d'Estructures Pesqueres.

2.5 L'òrgan competent per dictar la resolució és la Direcció General de Pesca i Acció Marítima. A aquests efectes, es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora general de Pesca, el cap o la cap del Servei d'Estructures Pesqueres, el cap o la cap del Servei de Recursos Marins i el director o la directora gerent de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit serà de cinc mesos, comptats a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no es dicta resolució expressa, s'entendrà que la sol·licitud ha estat desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general de Pesca i Acció Marítima, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes, a comptar des de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es podrà interposar en el termini de tres mesos, a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar, tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics al web del DAR http://www.gencat.cat/dar/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposarà al tauler d'anuncis de les dependències del DAR. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 6 de maig de 2009

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte de l'activitat subvencionable

L'objecte dels préstecs és atendre les despeses d'explotació de les empreses del sector de la pesca i l'aqüicultura, les confraries de pescadors i les seves federacions i entitats associatives del sector de l'aqüicultura.

.2 Requisits de l'activitat subvencionable

2.1 Els requisits que ha de reunir l'actuació subvencionable són els següents:

  1. L'import finançat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR