DECRET 102/1988, de 14 d'abril, de subvencions als préstecs de les empreses i de les corporacions locals per al reequilibrament industrial de Catalunya. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1002, p. 2444, de 8.6.1988).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El Departament d'Indústria i Energia, per mitjà de la Direcció General d'Indústria, ha mantingut els darrers anys una política de suport a les petites i mitjanes empreses consistent en l'ajut per a l'abaratiment dels seus costos financers.

Aquesta política fou, al començament, de caràcter general i va anar introduint aspectes selectius en funció de les prioritats assenyalades en cada moment pel Departament.

Actualment, el fort increment de la demanda privada de crèdit, la tendència a la baixa dels tipus d'interès nominal i l'augment del grau d'autofinançament de les empreses han portat a modificar els trets bàsics d'aquesta línia d'ajut, i a limitar el seu abast a aquelles operacions fetes per empreses ubicades o pertanyents a zones o sectors determinats normativament com d'actuació preferent per part del Departament d'Indústria i Energia, i aquelles que gaudeixin d'un aval d'una societat de garantia recíproca amb seu social a Catalunya.

Aquesta limitació, però, és acompanyada de l'obertura d'una nova línia d'actuació que, en funció del seus resultats, vol eines aprofundides en el futur: l'ajut a l'abaratiment dels costos financers que les corporacions locals, directament o indirectament, assumeixin per a la urbanització de sòl industrial, que es converteix en un dels objectius prioritaris en el marc del reequilibrament territorial des del punt de vista industrial.

En conseqüència, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Per aconseguir el reequilibrament industrial de Catalunya el Departament d'Indústria i Energia podrà concedir subvencions als titulars dels préstecs atorgats per entitats financeres a petites i mitjanes empreses industrials, mineres o artesanals que s'ubiquin en les zones o pertanyin als sectors que normativament es determinin. També es podran subvencionar les operacions d'endeutament destinades a finançar l'execució de la urbanització del sòl industrial, endegades per les corporacions locals en els respectius termes municipals. 1.2 L'import de les subvencions es destinarà al reintegrament, via amortització, del principal dels préstecs concedits. 1.3 L'abast dels ajuts que es podran concedir, d'acord amb el que preveu el Decret, serà el que autoritza la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 1988 en les partides 13.03.471.01 i 13.03.770.01, de la Direcció General d'Indústria.

Article 2

2.1 Podran ser objecte de la concessió dels ajuts que preveu aquesta disposició les operacions de préstec que, amb les entitats financeres a què fa referència la Disposició addicional, concertin:

  1. Les petites i mitjanes empreses industrials, mineres o artesanals que s'ubiquin en zones o pertanyin a sectors determinats normativament com d'actuació preferent per part del Departament d'Indústria i Energia, així com les empreses en què participi, directament o indirectament, el Centre d'Informació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), o excepcionalment se situïn en un marc d'actuacions per al suport o consolidació d'implantacions industrials específiques.

  2. Les empreses que gaudeixin d'un aval d'una societat garantia recíproca amb seu social a Catalunya.

  3. Els ajuntaments i/o les entitats o societats municipals, per finançar l'execució de la urbanització del sòl industrial en els respectius termes municipals. 2.2 Serà condició necessària, per a la concessió de l'ajut, que l'objecte social de les empreses que s'acullin al present Decret estigui inclòs dins de les activitats detallades a l'Annex, segons el Codi Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE).

Article 3

Per a la concessió dels ajuts, es consideraran...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR