ORDRE ENS/108/2012, de 18 d'abril, per la qual es fixa l'import del preu públic del servei escolar prestat a les llars d'infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya a partir del curs 2012-2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L’article 5 de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, no inclou els ensenyaments de primer cicle de l’educació infantil dins dels ensenyaments obligatoris ni en els declarats gratuïts.

D’altra banda, les ordres reguladores dels preus públics per la prestació dels serveis escolars a les llars d’infants per als cursos 2010-11 i 2011-12 no van incrementar-ne els imports respecte del curs anterior, tot i l’increment de l’IPC.

Tanmateix, es considera necessari equiparar progressivament l’import del preu públic per l’escolarització d’alumnes a les llars d’infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya amb l’import previst per a les llars d’infants de titularitat de les corporacions locals. En aquest sentit, aquesta Ordre preveu, d’una banda, el seu increment i, de l’altra, la supressió de les bonificacions per ingressos anuals.

Finalment, atès que el servei escolar de menjador que es presta als centres educatius de titularitat del Departament d’Ensenyament es regula mitjançant el Decret 160/1996, de 14 de maig, i que el preu màxim de l’esmentat servei es determina anualment mitjançant la corresponent Resolució que es fa pública al DOGC, i d’acord amb l’autonomia de gestió econòmica de les llars d’infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya, en endavant deixa de ser objecte de regulació per aquesta Ordre.

Per això, d’acord amb el capítol III del títol I del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, i a proposta de la Direcció General de Centres Públics,

Ordeno:

Article 1

Import

Es fixa en 98,00 euros/mes l’import del preu públic del servei escolar prestat a les llars d’infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya, a partir del curs escolar 2012-2013.

Article 2

Exigibilitat i condicions de gaudiment del servei

El preu públic és exigible en iniciar-se la prestació del servei i l’abonament de la quota mensual s’ha d’efectuar durant els primers cinc dies del mes corrent.

Per gaudir de la prestació s’ha d’estar al corrent de cadascuna de les mensualitats.

La falta de pagament de dues quotes del preu públic determina l’anul·lació dels drets que atorga la matrícula.

La baixa del servei sol·licitada durant el transcurs del mes no dóna dret a la devolució total ni parcial de la quota.

Article 3

Bonificacions i exempcions

3.1 A l’alumnat que utilitzi aquest servei li són aplicables...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR