ORDRE AAM/52/2013, de 20 de març, de creació de preus públics per a la realització de serveis del Laboratori Agroalimentari.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

L’article 1.3-2 del Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, estableix que la creació, la modificació i la derogació dels preus públics, llevat dels referits a l’ensenyament universitari, que s’ha de fer per decret, s’han d’efectuar mitjançant una ordre del conseller o consellera competent pel que fa a la matèria.

Mitjançant el Decret 132/2012, de 23 d’octubre, s’estableix el règim d’autonomia econòmica del Laboratori Agroalimentari, en el qual es preveu que la gestió del Laboratori amb autonomia econòmica possibilita que aquest pugui disposar dels ingressos relatius als preus públics cobrats pel seu servei.

Analitzats els costos dels serveis que presta el Laboratori Agroalimentari, exclosos els derivats del Programa d’assaig d’aptitud INTER 2000, que es gestionen a través de l’IRTA, es considera convenient establir una aportació econòmica a càrrec de les persones que en són beneficiàries.

Per tot això, a proposta de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, d’acord amb els informes favorables de la Intervenció Delegada i del Departament d’Economia i Coneixement i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Creació

Aprovar els preus públics per a la prestació dels serveis del Laboratori Agroalimentari que figuren a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Subjectes obligats al pagament

Són subjectes obligats al pagament dels preus establerts les persones físiques o jurídiques que són beneficiades personalment o en els seus béns pel servei prestat.

Article 3

Exigibilitat

3.1 El pagament dels preus públics establerts per aquesta Ordre s’ha de fer efectiu en el compte que determini el Laboratori Agroalimentari i s’ha de justificar segons el tipus de servei sol·licitat:

3.1.1 Pels serveis establerts en els apartats 3, 4 i 6 de l’annex, el pagament és exigible en el moment de presentar la sol·licitud del servei.

3.1.2 Pels serveis establerts en els apartats 1, 2, 5 i 7 les persones interessades han de fer el pagament quan el Laboratori els indiqui la quantitat a satisfer, un cop prestat el servei. L’obtenció per part de les persones interessades del document acreditatiu de la prestació dels serveis resta subjecta a la presentació del justificant de pagament del preu públic que correspongui.

3.2 En el cas que la persona interessada sol·liciti la prestació de serveis analítics del mateix tipus per ser prestats de forma successiva durant un període no superior a un any, en el moment de presentar la sol·licitud es pot exigir la realització d’un dipòsit previ del 20% a compte de la liquidació que es practiqui en finalitzar l’any per la totalitat dels serveis prestats, amb aplicació de les bonificacions que si s’escau corresponguin.

Article 4

Bonificacions

4.1 Als preus públics aprovats per aquesta Ordre s’apliquen les bonificacions següents:

4.1.1 Bonificacions per serveis analítics:

  1. Bonificacions per subjecte passiu.

    S’aplica un descompte del 40% a les sol·licituds de serveis analítics d’organismes oficials i entitats sense ànim de lucre.

  2. Bonificacions segons nombre de mostres.

    La bonificació a aplicar es farà segons el nombre de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR