LLEI 5/1999, de 12 de juliol, de modificació de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyLlei

LLEI

5/1999, de 12 de juliol, de modificació de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya.

El President

de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d’acord amb el que estableix l’article 33.2 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

Preàmbul

La Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, va ordenar la regulació dels serveis esmentats arreu del territori de Catalunya, i també va fixar l’estructura i el règim estatutari del Cos de Bombers de la Generalitat i la regulació del finançament d’aquests serveis.

El títol segon de la Llei 5/1994, de 4 de maig, relatiu al Cos de Bombers de la Generalitat, va establir la naturalesa, l’àmbit d’actuació, les funcions, l’organització, l’estructura funcional i territorial, la forma d’accés a les diferents escales i categories i el règim estatutari aplicable a l’esmentat Cos.

La reflexió sobre el disseny actual del Cos de Bombers de la Generalitat ha determinat la conveniència de procedir a la modificació de la Llei 5/1994, de 4 de maig, en relació amb alguns dels articles dels capítols II i III del títol segon, referents a l’estructura i a l’accés a l’esmentat Cos.

Així, amb la modificació que fa aquesta Llei, la categoria de "caporal", que pertanyia a l’escala bàsica, s’inclou en l’escala tècnica i es crea la categoria de "bomber de primera", pertanyent també a l’escala tècnica, amb la qual cosa s’actualitza l’estructura del Cos d’acord amb les necessitats, la formació i les característiques específiques del funcionament dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de la Generalitat.

A més, aquesta Llei especifica, d’una banda, els requisits per a l’accés a la categoria de bomber de primera i, d’altra banda, els requisits per a l’accés a la categoria de caporal del grup C pel que fa als membres del Cos amb categoria de caporal de l’escala bàsica. Així mateix, s’amplien les funcions que corresponen a l’escala tècnica del Cos, ateses les funcions que corresponen a les categories compreses en aquesta escala.

Article 1

Es modifica l’article 15 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, que queda redactat de la manera següent:

"El Cos de Bombers de la Generalitat s’estructura en una línia jeràrquica, segons les escales i les categories següents:

"a) Escala superior, que comprèn la categoria d’inspector.

"b) Escala executiva, que comprèn la categoria de sotsinspector.

"c) Escala tècnica, que comprèn les categories d’oficial, de sergent, de caporal i de bomber de primera.

"d) Escala bàsica, que comprèn la categoria de bomber."

Article 2

Es modifica l’apartat c de l’article 16.1 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, que queda redactat de la manera següent:

"c) A l’escala tècnica, les operatives en tasques de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments i de suport sanitari en emergències, i les d’inspecció i les de comandament d’unitats operatives i logístiques, que siguin determinades per via reglamentària."

Article 3

Es modifica l’apartat 2 de l’article 17 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, que queda redactat de la manera següent:

"2. Per a l’ingrés a les diferents categories de cada escala del Cos de Bombers de la Generalitat cal estar en possessió de les titulacions exigides o complir els requisits establerts per l’article 18 bis, d’acord amb la graduació següent:

"a) Escala superior, titulació del grup A.

"b) Escala executiva, titulació del grup B.

"c) Escala tècnica, titulació del grup C.

"d) Escala bàsica, titulació del grup D."

Article 4

S’afegeix un article 18 bis a la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, amb el text següent:

"L’accés a la categoria de bomber de primera es fa per promoció interna, havent superat prèviament un curs específic de formació impartit per l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya i amb la superació posterior d’un concurs oposició entre els membres del Cos que tinguin una antiguitat de tres anys de servei actiu en la categoria immediatament inferior i que tinguin la titulació adequada, o de deu anys en l’escala bàsica del Cos, o de cinc anys en l’esmentada escala i la superació d’un curs de formació. Aquest últim curs de formació pot constituir una ampliació del curs específic de formació exigible en tots els casos."

Article 5

S’afegeix una disposició addicional vuitena a la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, amb el text següent:

"Vuitena

"Les referències que es fan en aquesta Llei a l’Escola de Bombers de Catalunya s’entenen fetes a l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya."

Article 6

S’afegeix una disposició addicional novena a la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, amb el text següent:

"Novena

"1. Els caporals del Cos de Bombers de la Generalitat que pertanyen al grup D poden accedir a la categoria de caporals del grup C per promoció interna, havent superat prèviament un curs específic de formació impartit per l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya i amb la superació posterior d’un concurs oposició entre els membres del Cos que tinguin una antiguitat de tres anys de servei actiu en la categoria de caporal del grup D i que tinguin la titulació adequada, o de deu anys en l’escala bàsica del Cos, o de cinc anys en l’esmentada escala i la superació d’un curs de formació. Aquest últim curs de formació pot constituir una ampliació del curs específic de formació exigible en tots els casos.

"2. Els caporals a què es refereix aquesta disposició que no superin el procés selectiu a què fa referència l’apartat 1 han de continuar com a caporals del grup D en llocs de treball a extingir."

Disposició final

Aquesta Llei entra en vigor l’endemà d’haver estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d’aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 12 de juliol de 1999

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Pomés i Abella

Conseller de Governació

(99.187.071)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR