ORDRE CMC/43/2008, de 4 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a entitats privades sense finalitat de lucre que programin activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/43/2008, de 4 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a entitats privades sense finalitat de lucre que programin activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional.

El Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana té entre les seves finalitats contribuir al millor desplegament de la cultura popular i tradicional catalana, fomentar-ne el seu manteniment i difusió, i donar suport a les activitats de dinamització cultural promogudes des de l'associacionisme.

Atesa la necessitat de dur a terme aquestes finalitats per part del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir el concurs públic per a la concessió de subvencions a entitats privades sense finalitat de lucre que programin activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 4 de febrer de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 Aquestes bases tenen com a objecte contribuir al finançament de manifestacions culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional catalana impulsades des d'entitats sense ànim de lucre durant l'any de publicació de la convocatòria.

Les activitats objecte de subvenció són les següents:

  1. Aquelles activitats culturals que fomentin o difonguin la cultura popular i la cultura d'arrel tradicional catalana.

  2. Aquells projectes culturals impulsats per xarxes d'entitats de tipus federatiu.

  3. Festivals, trobades, concursos, mostres o altres manifestacions artístiques de caràcter supramunicipal.

  4. Festes, manifestacions i celebracions comunitàries que hagin estat reconegudes segons el Decret 389/2006, de 17 d'octubre, del patrimoni festiu de Catalunya, o bé d'altres arrelades a la tradició que siguin considerades patrimoni cultural de la comunitat que les manté vives.

  5. Commemoracions de fets històrics importants, i d'aniversaris de personalitats o entitats adreçades a la conservació de la memòria col·lectiva.

  6. Congressos i jornades d'estudi de caràcter nacional o internacional promogudes per entitats sense ànim de lucre d'algun dels àmbits de la cultura popular i tradicional catalana.

  7. Els cursos o activitats de tipus formatiu en el camp de la cultura popular i tradicional catalana.

  8. Els viatges i desplaçaments per participar en festivals, fires o trobades efectuats dins l'àmbit lingüístic català.

    1.2 No es poden acollir a aquestes bases:

  9. Altres celebracions festives que no programin activitats culturals.

  10. Els viatges i desplaçaments per participar en festivals, fires o trobades més enllà de l'àmbit lingüístic català.

  11. Els viatges de caràcter cultural recreatius.

  12. Les activitats esportives.

  13. Les activitats d'esplai juvenil o de llars d'avis.

  14. Les activitats estrictament adreçades a la promoció social de grups amb problemes de marginació.

  15. Les activitats de caràcter escolar.

  16. Les programacions artístiques en què participin principalment artistes professionals.

  17. La programació anual de l'entitat per activitats culturals ordinàries.

  18. Àpats populars que no estiguin relacionats directament amb activitats culturals.

  19. Les activitats que bàsicament s'adrecin a la promoció comercial d'empreses o grups d'empreses.

  20. Adquisició de béns mobles que suposin un increment en el patrimoni de l'entitat.

  21. I, en general, aquelles que no tinguin relació amb el marc d'actuació del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, establert per la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural.

    1.3 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb les subvencions que es puguin percebre d'altres departaments de la Generalitat, d'altres administracions i d'altres entitats públiques i privades, sens perjudici de l'establert a les bases 3.2 i 14.3.

    1.4 Aquestes subvencions no són compatibles amb els ajuts que per al mateix objecte s'obtinguin del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, o entitat vinculada o participada per aquest, sens perjudici de l'establert a la base 3.2.

    .2 Destinataris/àries

    Poden optar a aquestes subvencions les entitats privades sense finalitat de lucre i les agrupacions sense personalitat jurídica d'entitats privades sense ànim de lucre, que programin alguna de les manifestacions culturals esmentades a la base 1.

    .3 Quantia

    3.1 L'import de les subvencions s'establirà en funció de les disponibilitats pressupostàries i de la puntuació obtinguda d'acord amb els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR