ORDRE ECF/382/2003, de 24 de juliol, del procediment a seguir per al pagament de les obligacions de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE ECF/382/2003, de 24 de juliol, del procediment a seguir per al pagament de les obligacions de la Generalitat de Catalunya.

La implantaciÛ del sistema inform‡tic de comptabilitat ha suposat l'˙s d'eines tËcniques que acceleren i incrementen l'eficiËncia i l'efic‡cia de les operacions amb transcendËncia econÚmica i financera. Aquestes millores permeten l'adopciÛ de modificacions dels diferents procediments administratius i organitzatius amb aquestes finalitats. No obstant aixÚ, necessiten d'un temps d'adaptaciÛ ja que suposen un canvi qualitatiu important en la manera tradicional de desenvolupar les tasques i fins i tot un canvi de filosofia dintre de l'organitzaciÛ. Entre les operacions amb efectes econÚmics es troben les de pagament de les obligacions de la Generalitat envers els seus creditors.

La modificaciÛ dels processos administratius susceptibles de produir drets o obligacions de naturalesa econÚmica o financera ha comportat tambÈ una modificaciÛ en els procediments de gestiÛ de la tresoreria. D'entre aquestes modificacions, i per tal d'aconseguir una millora en la gestiÛ dels recursos de la tresoreria, s'han centralitzat en major mesura tots els pagaments en una ˙nica unitat pagadora.

Aquesta centralitzaciÛ necessita perÚ, tenint en compte l'origen descentralitzat de les obligacions a pagar, d'un registre acurat i homogeni de les dades dels creditors en els centres de gestiÛ econÚmica de les diferents entitats, unitats o Úrgans de la Generalitat, aixÌ com de les dades b‡siques de les obligacions a pagar.

AixÌ mateix, d'acord amb el que estableix l'article 45 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya es regula la possibilitat de reposar crËdits pressupostaris en determinats supÚsits de reintegraments de pagament d'obligacions reconegudes realitzats indegudament.

L'article 45 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de rËgim jurÌdic de les administracions p˙bliques i del procediment administratiu com˙ preveu l'impuls dels mitjans inform‡tics per al desenvolupament de l'activitat de les administracions p˙bliques. En l'‡mbit de les relacions administratives de la Generalitat s'est‡ impulsant la tramitaciÛ telem‡tica dels expedients administratius dels quals se'n deriven obligacions de naturalesa econÚmica, per la qual cosa cal regular els tr‡mits per a l'acreditaciÛ d'aquestes obligacions.

…s per aixÚ, que d'acord amb el que estableixen els articles 9 i 45 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya,

Ordeno:

CapÌtol I

Objecte i ‡mbit

Article 1

Objecte i ‡mbit d'aplicaciÛ

1.1††Els preceptes continguts en aquesta Ordre tenen per objecte la regulaciÛ del procediment a seguir en el pagament de les obligacions de la Generalitat de Catalunya i en la gestiÛ de les dades de tercers en les seves relacions com a creditors de la Generalitat.

1.2††Als efectes del que s'estableix en l'apartat anterior, s'entenen com a obligacions de la Generalitat les que vinguin generades com a conseq¸Ëncia de l'execuciÛ del pressupost de despeses, de devolucions d'ingressos indeguts, de l'execuciÛ de bestretes de tresoreria o d'altres operacions.

1.3††L'‡mbit d'aplicaciÛ d'aquesta Ordre sÛn els departaments de la Generalitat, les entitats autÚnomes de naturalesa administrativa, les entitats gestores de la Seguretat Social i el Servei Catal‡ de la Salut, excepte quan s'indiqui un ‡mbit diferent.

CapÌtol II

GestiÛ de les dades de tercers

Article 2

DelimitaciÛ del concepte de tercers

Als efectes d'aquesta Ordre, tenen la consideraciÛ de tercers, les persones fÌsiques o jurÌdiques o les entitats sense personalitat jurÌdica, p˙bliques o privades, que es relacionin amb la Generalitat com a conseq¸Ëncia d'operacions de naturalesa econÚmica, a favor de les quals meritin les obligacions de pagament.

Article 3

Contingut de la gestiÛ de les dades de tercers

3.1††La gestiÛ de les dades de tercers la realitzen de manera descentralitzada els diferents gestors econÚmics dels departaments on s'inicia el procediment de generaciÛ de les propostes de pagament a favor dels creditors, i necessiten la validaciÛ posterior del Departament d'Economia i Finances en els casos que s'indiquen en aquesta Ordre. Aquesta validaciÛ l'han de realitzar les diferents intervencions delegades de la IntervenciÛ General en funciÛ del seu ‡mbit d'actuaciÛ.

3.2††Totes les dades dels tercers han de restar en un arxiu ˙nic per a tota la Generalitat que permeti l'homogeneÔtat i l'unicitat de les dades d'un tercer. En aquest arxiu ˙nic han de figurar tots els tercers.

3.3††S'estableix la possibilitat de crear arxius auxiliars d'aquest arxiu ˙nic per a diferents unitats, centres pressupostaris i entitats sempre que aquesta mesura permeti una gestiÛ mÈs eficient i segura de les dades. La creaciÛ d'aquests arxius auxiliars necessita l'autoritzaciÛ prËvia de la DirecciÛ General...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR