RESOLUCIÓ JUS/913/2010, de 24 de març, per la qual es fa pública la convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris (núm. de registre de convocatòria JU026).

SecciónDiversos
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/913/2010, de 24 de març, per la qual es fa pública la convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris (núm. de registre de convocatòria JU026).

Atès el que disposen el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública i les seves modificacions successives;

Atès el que disposen la Llei 9/1986, de 10 de novembre, de cossos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya; la Llei 15/1997, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, pel que fa a les taxes d'inscripció en les convocatòries per a la selecció de personal; l'Ordre JUS/72/2010, de 4 de febrer, per la qual es dóna publicitat a la relació de les taxes vigents que gestiona el Departament de Justícia, pel que fa a les taxes d'inscripció en les convocatòries per a la selecció de personal;

Atès el que disposa l'Ordre GRI/121/2003, de 14 de març, per la qual s'aprova la tramitació telemàtica del procediment de participació en les convocatòries de processos selectius per a l'accés a determinats cossos de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Vist l'Acord del Govern de 23 de març de 2010, relatiu a l'oferta d'ocupació pública parcial de l'Administració de la Generalitat per a l'any 2010 de 428 places, més 42 places addicionals, que suposen un 10%, per a l'accés al cos tècnic d'especialistes del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris;

Atès que s'han dut a terme els tràmits que preveu la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, quant a les condicions de participació i representació del personal al servei de les administracions públiques;

Atès el que disposa l'Acord GOV/129/2008, de 8 de juliol, d'atribució de competències a diferents departaments de la Generalitat en matèria de funció pública, modificat per l'Acord GOV/90/2009, de 26 de maig, i d'acord amb el que estableix l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

Fer pública la convocatòria del procés selectiu per a l'ingrés al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris (núm. de registre de convocatòria JU026), d'acord amb les bases que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució i d'acord amb el programa de temes indicats a la Resolució GAP/1906/2007, de 19 de juny (DOGC núm. 4913, de 27.6.2007), per la qual s'aprova la part general del temari, i amb el programa de temes indicats a l'annex 4 d'aquesta Resolució corresponent a la part específica del temari.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant la consellera del Departament de Justícia en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva publicació; o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, respectivament.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 24 de març de 2010

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex 1

Bases de la convocatòria

-1 Aspectes generals

1.1 Es fa pública la convocatòria del procés selectiu per proveir 470 places del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris, que es distribueixen de la manera següent:

1.1.1 Torn de promoció interna: 85 places.

1.1.2 Torn lliure: 343 places.

1.1.3 Així mateix, d'acord amb l'article 56.1 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, s'inclouen 8 places per al torn de promoció interna i 34 places per al torn lliure, per als aspirants que, un cop superats tots els requisits del procés selectiu, no hagin obtingut plaça. Aquests aspirants estaran en situació d'expectativa de nomenament i només seran nomenats funcionaris amb ocasió de vacant.

1.1.4 Les places sense cobrir del torn de promoció interna s'acumularan al torn lliure i a la inversa.

1.2 Les persones que prenguin part en aquesta convocatòria no poden participar en més d'un torn dels previstos anteriorment.

1.3 Les funcions que corresponen als funcionaris del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris, són les destinades a exercir l'execució, la col·laboració, i similars adients amb el seu nivell de titulació i d'especialització, en les tasques pròpies dels serveis penitenciaris de Catalunya.

El personal del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris, és l'encarregat de garantir la seguretat, el bon ordre i la convivència ordenada del centre penitenciari, així com de dur a terme les activitats que calgui per assegurar que es presten els serveis penitenciaris necessaris per garantir els drets de les persones internades a les institucions penitenciàries, i exigir-los les seves obligacions, sens perjudici de la seva participació necessària en la gènesi i el desenvolupament dels models d'intervenció i dels programes de tractament d'acord amb el que disposa la legislació penitenciaria.

Per al desenvolupament de les seves funcions els correspon, entre d'altres, les activitats següents:

La supervisió del desenvolupament correcte de les prestacions que es realitzin a la unitat, i de l'estat d'ús i seguretat de les instal·lacions.

Les tasques de vigilància ordinària, obertura i tancament de les unitats d'accés i de pas del centre penitenciari; la identificació i el control de les persones, vehicles, paquets, béns i subministraments que entrin o surtin de l'establiment, i el control dels moviments de les persones internes al centre penitenciari.

La gestió dels documents, llibres i registres informàtics propis del funcionament de la unitat; la pràctica de notificacions i comunicacions que els siguin encomanades i, en general, totes les tasques administratives que siguin necessàries per a la gestió correcta dels serveis de la unitat.

La informació a la població reclusa i als operadors penitenciaris sobre les normes de règim interior que regeixen el funcionament de la unitat, els procediments, competències i normativa de funcionament dels serveis penitenciaris.

1.4 D'acord amb el que estableixen l'article 42 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, i el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball a les administracions públiques de Catalunya, els aspirants, durant el procés selectiu, han d'acreditar el coneixement del nivell intermedi de català (certificat B), tant en l'expressió oral com en l'escrita, en el grau adequat a les funcions pròpies del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris.

-2 Requisits de participació a la convocatòria

2.1 Per ser admesos en el procés selectiu, els aspirants han de complir els requisits generals següents:

2.1.1 Tenir la nacionalitat espanyola o ser nacional d'algun dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

També podran ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors.

En qualsevol cas, els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar documentalment la seva nacionalitat.

2.1.2 Haver complert 16 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

2.1.3 Tenir el títol de batxiller, de tècnic o qualsevol altre de nivell superior o equivalent, o estar en condicions d'obtenir-lo en la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Ciència.

2.1.4 Tenir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de les places objecte de convocatòria, tenint en compte la taula d'exclusions mèdiques de l'annex 2.

2.1.5 No haver estat condemnat/ada per cap delicte o, en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals, o si no s'han cancel·lat, però correspon, haver-ho sol·licitat, i no estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar separat/ada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

2.1.6 Els/les aspirants hauran de posseir els coneixements de llengua catalana de nivell intermedi de català (certificat B) de la Secretaria de Política Lingüística o equivalent, requerits en el segon exercici de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR