ORDRE de 15 de juny de 2000, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles, ramaders i forestals, i es convoquen els corresponents a l'any 2000. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3250, pàg. 13573, de 23.10.2000).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 15 de juny de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles, ramaders i forestals, i es convoquen els corresponents a l’any 2000. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3250, pàg. 13573, de 23.10.2000).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El Reglament 1257/99 del Consell, de 17 de juny de 1999, sobre l’ajut al desenvolupament rural a càrrec del Fons Europeu d’Orientació i Garantia Agrícola (FEOGA) i pel qual es modifiquen i deroguen determinats reglaments, estableix el marc del ajuts comunitaris a favor d’un desenvolupament rural sostenible.

Al capítol 7 i a l’article 30 del capítol 8 de l’esmentat Reglament s’estableixen ajuts per a la millora de la transformació i la comercialització de productes agrícoles i per a les inversions destinades a millorar i racionalitzar la recol·lecció, la transformació i la comercialització dels productes forestals i el foment de noves sortides per a l’ús i la comercialització dels productes forestals.

En el marc de l’esmentat Reglament el Programa de desenvolupament rural (PDR), pendent d’aprovació per la Comissió europea, preveu entre les mesures incloses al programa específic de Catalunya, ajuts destinats a fomentar les esmentades activitats.

Valorada la necessitat de fomentar les inversions agroindustrials, les quals comporten un augment del valor afegit de les produccions agràries i forestals amb el consegüent benefici per al productor de base i la contribució positiva a l’equilibri territorial de Catalunya;

En ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment de la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris i silvícoles, les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a millorar les condicions de transformació i comercialització dels productes agraris i silvícoles corresponents a l’any 2000, d’acord amb les bases que s’aproven a l’article 1 d’aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds serà d’un mes a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Les sol·licituds es resoldran i es notificaran per escrit als sol·licitants en el termini màxim dels tres mesos següents a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2.4 Els ajuts establerts en aquesta Ordre, que tenen el caràcter de cofinançats d’acord amb el que preveu el PDR, aniran a càrrec de les partides pressupostàries 10.02.771.05/4 i 10.02.771.55/5 dels pressupostos del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, per un import màxim de 350.000.000 de pessetes (2.103.542,36 euros) i 636.530.000 pessetes (3.825.622,35 euros), respectivament.

2.5 La quantia màxima indicada anteriorment serà objecte de modificació quan s’aprovi el PDR i s’estableixin els percentatges de finançament que corresponguin al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i al FEOGA-Garantia.

Disposicions transitòries

—1 Les sol·licituds d’ajut presentades amb anterioritat a l’1 de juliol de 1999 seran tramitades i resoltes d’acord amb el que estableix aquesta Ordre sempre que els interessats presentin la corresponent sol·licitud en el termini fixat a l’anterior article 2.2, que compleixin els requisits i prioritats que estableix aquesta Ordre i que acreditin que les obres han estat executades i pagades en el moment de presentar les sol·licituds.

Si els interessats no compleixen alguna de les condicions abans esmentades, les sol·licituds d’ajut presentades amb anterioritat a l’1 de juliol de 1999 seran desestimades.

—2 Les empreses que hagin iniciat obres amb posterioritat al 3 de gener de 2000 i fins al moment de la publicació d’aquesta Ordre, podran sol·licitar els ajuts en el termini d’1 mes a partir de la seva entrada en vigor.

—3 No es podran concedir ajuts corresponents a les sol·licituds a què fan referència les disposicions transitòries 1 i 2 si d’entre la documentació que integra l’expedient no figura la documentació acreditativa que, en la data de presentació de les sol·licituds que preveuen les esmentades disposicions transitòries, no s’havien iniciat les obres per a les quals se sol·licita l’ajut.

Disposició addicional

Les sol·licituds a què fan referència la disposició transitòria segona i l’article 2.2 d’aquesta Ordre no resoltes favorablement en aquesta convocatòria per manca de disponibilitat pressupostària podran optar a la convocatòria de l’any 2001.

Disposició derogatòria

Queden derogades les disposicions següents:

Ordre de 25 d’octubre de 1996, per la qual s’estableix el procediment de gestió dels ajuts estructurals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR