ORDRE de 4 de març de 1997, per la qual es regula la formació del personal de les empreses d'aplicació de productes fitosanitaris i els responsables de la seva venda.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

La reglamentació tecnicosanitària per a la fabricació, la comercialització i la utilització de plaguicides aprovada pel Reial decret 3349/1983, de 30 de novembre, i modificada pel Reial decret 162/1991, de 8 de febrer, estableix que el personal de les empreses que presten serveis de tractament amb plaguicides han d'haver superat els corresponents cursos de capacitació homologats conjuntament pels ministeris d'Agricultura, Pesca i Alimentació i de Sanitat i Consum.

Mitjançant l'Ordre d'1 de desembre de 1983 es va regular la utilització del bromur de metil, i per l'Ordre de 6 de març de 1986 es regula la utilització del fosfur d'alumini en l'agricultura.

L'Ordre del Ministeri de la Presidència de 8 de març de 1994 estableix els criteris que permeten garantir l'exigència d'uns nivells mínims suficients de capacitació per a les persones que desenvolupen activitats relacionades amb la utilització de plaguicides.

A fi de donar compliment a aquestes normes, es considera convenient que aquests cursos o activitats assegurin uns nivells de formació homogenis i es fa necessari establir una acreditació comuna per a les persones que superin els nivells de formació exigits.

A proposta de les direccions generals d'Estructures Agràries i de Producció i Indústries Agroalimentàries,

Ordeno:

Article 1

L'objecte d'aquesta disposició és definir, d'acord amb el que estableix la reglamentació tecnicosanitària per a la fabricació, la comercialització i la utilització de plaguicides, els nivells de capacitació que ha d'assolir el personal de les empreses d'aplicació de productes fitosanitaris i els responsables de la seva venda.

Article 2

2.1 Es defineixen com a nivells de capacitació per als aplicadors de productes fitosanitaris els nivells bàsic, qualificat i especial, els programes dels quals s'especifiquen a l'annex d'aquesta disposició. 2.2 Està obligat a obtenir el nivell bàsic de capacitació el personal de les empreses de tractaments i de comercialització de productes fitosanitaris que participi de forma directa en l'aplicació o manipulació d'aquests productes. 2.3 Estan obligats a obtenir el nivell qualificat de capacitació els directors tècnics de les empreses de tractaments amb productes fitosanitaris, així com les persones responsables de cadascun dels establiments de venda al públic d'aquests productes. 2.4 Està obligat a obtenir el nivell especial de capacitació tot el personal que participi en l'aplicació de cadascun dels plaguicides classificats com a molt tòxics pel Reial decret 3349/1983, d'acord amb la seva modalitat d'aplicació. Per a l'aplicació de plaguicides classificats com a molt tòxics s'estableixen les modalitats de nivell especial de capacitació següents:

  1. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR