ORDRE ARP/41/2004, de 25 de febrer, per la qual s'estableix el procediment per a la tramitació dels ajuts per a superfícies als productors de determinats productes agrícoles per a la campanya de comercialització 2004-2005 (collita 2004).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/41/2004, de 25 de febrer, per la qual s'estableix el procediment per a la tramitació dels ajuts per a superfícies als productors de determinats productes agrícoles per a la campanya de comercialització 2004-2005 (collita 2004).

La reforma de la Política agrícola comuna de la Unió Europea aprovada el mes de juny de 2003 ha estat recollida i sistematitzada en diferents reglaments. El Reglament CE 1782/2003, del Consell, de 29 de setembre, instaura des de la campanya 2004-2005 nous règims d'ajut i modifica diferents reglaments. A aquests efectes resulten afectades diverses disposicions i per això es va dictar el Reial decret 1026/2002, de 4 d'octubre, pel que fa als pagaments per a la campanya de comercialització 2004-2005 (collita 2004).

El Reial decret 1026/2002, de 4 d'octubre, sobre pagaments per a superfícies a determinats productes agrícoles, modificat pel Reial decret 218/2004, de 6 de febrer, determina el marc bàsic aplicable a les actuacions de les administracions públiques competents per a la tramitació, la resolució, el pagament i el control dels ajuts comunitaris establerts per a determinats productes agrícoles com a part essencial de la regulació i l'ordenació dels mercats i amb la finalitat d'aconseguir els objectius que l'article 33 del Tractat de la Comunitat Europea assigna a la política agrària comuna.

D'altra banda, d'acord amb l'Ordre APA/3668/2003, de 22 de desembre, per la qual es modifica el termini de presentació de les sol·licituds d'ajut per a superfícies a determinats productes agrícoles i de primes ramaderes de vacum, oví i cabrum (BOE núm. 313, de 31.12.2003), i l'Ordre ARP/307/2003, de 3 de juliol, per la qual es desenvolupen els requisits agroambientals per a la percepció d'ajuts directes en el marc de la política agrària comuna a Catalunya (DOGC núm. 3922, de 10.7.2003).

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària, defineix un marc de referència per adequar la política agrària als acords i tractats internacionals.

Considerant les condicions climàtiques adverses que han condicionat la realització de les tasques agronòmiques de preparació dels terrenys i sembra per a aquesta campanya.

Sens perjudici de l'aplicació directa dels reglaments comunitarisque estableixen els esmentats ajuts, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca considera necessari, per a una millor comprensió i informació als destinataris, regular l'aplicació d'aquests ajuts en el seu àmbit territorial i establir el procediment aplicable als diferents aspectes de la tramitació.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

1.1 Aquesta Ordre té per objecte establir el procediment aplicable als règims d'ajuts comunitaris següents:

a) Els pagaments per a superfícies als productors de determinats cultius herbacis, enumerats a l'annex I del Reglament CE 1251/1999.

b) Ajut específic per hectàrea als productors d'arròs, establerta al Reglament CE 1782/2003, del Consell, de 29 de setembre.

c) Els pagaments per a superfícies als productors de lleguminoses gra, que preveu el Reglament CEE 1577/1996.

d) Pagaments específics per hectàrea a les proteaginoses i als cultius energètics.

e) El còmput de superfícies farratgeres als efectes del càlcul del factor de densitat ramadera.

1.2 Així mateix, aquesta Ordre determina la normativa en matèria de controls administratius i controls sobre el terreny a aplicar en aquesta campanya i estableix les bases per a l'aplicació del sistema integrat de gestió i control de determinats règims d'ajut comunitaris, d'acord amb el que preveu el Reglament CE 2419/2001, de la Comissió, d'11 de desembre, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del sistema integrat de gestió i control de determinats règims d'ajut comunitaris introduïts pel Reglament CE 3508/92, del Consell, i el Reglament CE 1782/2003 del Consell, de 29 de setembre (DOUE núm. 270, de 21.10.2003).

Capítol 2

Sol·licitud d'ajut a superfícies

Article 2

Presentació i modificació de la sol·licitud

2.1 Presentació conjunta amb la declaració única agrària.

La sol·licitud de qualsevol dels ajuts a què fa referència l'article 1.1 d'aquestaOrdre s'haurà de realitzar conjuntament amb la declaració única agrària, que estableix i regula l'Ordre de 20 de desembre de 2000 (DOGC núm. 3294, de 29.12.2000), modificada per l'Ordre de 5 de desembre de 2001 (DOGC núm. 3539, de 21.12.2001), i perl'Ordre ARP/415/2002, d'11 de desembre (DOGC núm. 3784, de 18.12.2002).

2.2 Presentació de la sol·licitud.

La realització, la presentació i el registre de la declaració única agrària i de les sol·licituds d'ajut corresponents es regiran pel procediment que estableix l'article 6 de l'esmentada Ordre de 20 de desembre de 2000.

2.3 Termini de presentació.

Els sol·licitants hauran de presentar la declaració única agrària i la sol·licitud d'ajut corresponent entre el dia 12 de febrer de 2004 iel 26 de març de 2004, ambdós inclosos. Això no obstant, s'admetran sol·licituds fins a vint-i-cinc dies naturals següents a la finalització del termini establert, però l'import dels ajuts es reduirà en 1% per cada dia hàbil de retard, excepció fetaque el retard en la presentació s'hagi produït per motius de força major. Les sol·licituds presentades amb posterioritat als vint-i-cinc dies següents abans esmentats, es consideraran com no presentades.

2.4 Lloc de presentació de la sol·licitud.La declaració única agrària i les corresponents sol·licituds d'ajut es presentaran d'acord amb el que estableix l'article 5 de l'Ordre de 20 de desembre de 2000.

En cas que el titular de l'explotació agrària inclogui a la seva sol·licitud l'ajut deprimes ramaderes, la declaració única agrària i les sol·licituds d'ajut, es presentaran a l'oficina comarcal on es localitzi l'explotació ramadera.

2.5 Modificacions de les sol·licituds i comunicacions de no sembra.

a) Els titulars d'explotacionsagràries que hagin presentat sol·licituds d'ajut a superfícies podran modificar-les, sense penalització, fins al 31 de maig de 2004. No s'admetran modificacions després d'aquesta data, segons el que preveu l'article 8 del Reglament CE 2419/2001.

b) Les dates límit de sembra queden fixades de la manera següent:

Fins al 31 de maig de 2004, per a tots els cultius herbacis, excepte per al cànem.

Fins al 15 de juny de 2004, per al cànem.

Fins al 30 de juny de 2004, per a l'arròs.

Els titulars d'explotacions agràries que en aquestes dates no hagin sembrat en la seva totalitat, o en part, la superfície indicada a la sol·licitud d'ajut a superfícies, han de presentar una declaració de no sembra a l'oficina comarcal que tramita la seva sol·licitud.

Article 3

Contingut de les sol·licituds i identificació de les parcel·les agrícoles

3.1 Contingut.

A les sol·licituds d'ajuts a superfícies, assenyalats a l'article 1.1 d'aquesta Ordre, s'han d'incloure la totalitat de les subparcel·les cadastrals per les quals se sol·licita algun dels ajuts i/o la declaració del còmput de superfície farratgera. No són susceptibles de rebre ajut, les sol·licituds amb superfície inferior a 0,3 ha.

A més, cal considerar que la superfície mínima per sol·licitud dels ajuts específics per a l'arròs, els cultius energètics i la prima específica a les proteaginoses serà de 0,3 hectàrees per cada tipus de cultiu.

3.2 Identificació de les parcel·les agrícoles.

El sistema d'identificació de les parcel·les agrícoles s'elaborarà a partir de la declaració de les subparcel·les cadastrals i d'acord amb les dades que figuren al cadastre de rústica.

A les sol·licituds d'ajut caldrà fer constar en relació amb cada subparcel·la les dades següents:

a) Referències alfanumèriques cadastrals identificatives del municipi, el polígon, la parcel·la i la subparcel·la.

b) Superfície cultivada i/o declarada expressada en hectàrees, amb dos decimals. Únicament té dret a ajut la superfície sembrada, descomptant qualsevol element no sembrat, d'amplada superior a dos metres. En els casos amb elements estructurals que aconsellen una bona pràctica agrària compatible amb el medi ambient es podran considerar com a superfície sembrada els que no superin els dos metres d'amplada.

c) Sistema d'explotació: secà o regadiu, segons correspongui.

d) Producte o aprofitament de la superfície cultivada. En cas de blat dur, colza, arròs, lli tèxtil, cànem, i cultius amb destí energètic, cal determinar la varietat sembrada.

e) En els casos de declaració de superfície farratgera:

Si el cultiu declarat es vol computar als efectes de la consideració de superfície farratgera, sense rebre en aquest cas els pagaments per a superfícies.

Si la superfície és declaradaa efectes del càlcul del factor de densitat ramadera de l'explotació, amb indicació expressa s'especificarà, si escau, la part que ha de considerar-se com a terra de pastura d'acord amb la normativa vigent en matèria d'ajuts ramaders.

Si la superfície utilitzada per a la producció de farratgeres està destinada a deshidratació, bé mitjançant assecat artificial, bé mitjançant assecat al sol.

f) Quan la qualificació cadastral de la subparcel·la declarada presenti alguna de les característiques que s'esmenten a continuació, cal indicar-ho expressament. Les característiques són:

Estar qualificada de superfície urbana.

Estar qualificada de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR