ORDRE ARP/11/2005, de 26 de gener, per la qual es regula el procediment d'habilitació per a l'exercici de la professió d'enòleg, tècnic especialista en viticultura i tècnic en l'elaboració de vins.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/11/2005, de 26 de gener, per la qual es regula el procediment d'habilitació per a l'exercici de la professió d'enòleg, tècnic especialista en viticultura i tècnic en l'elaboració de vins.

L'article 102.4 de la Llei estatal 50/1998, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i de l'ordre social, regula les professions d'enòleg, tècnic especialista en viticultura i tècnic en l'elaboració de vins, i subordina l'exercici de cada una d'aquestes professions a la possessiód'un títol.

Aquesta Llei 50/1998, de 30 de desembre, tenint en compte que aquestes tres professions ja eren exercides des de molt abans de l'aprovació de la Llei, recull l'habilitació de situacions anteriors, i faculta les administracions competents per al reconeixement d'aquestes situacions i per habilitar l'exercici professional de les persones que no tenen els requisits de titulació acadèmica legalment exigits.

Posteriorment, el Reial decret 595/2002, de 28 de juny, va regular l'habilitació per exercir les professions d'enòleg, tècnic especialista en viticultura, i tècnic en l'elaboració de vins, assignant a les comunitats autònomes la competència d'instrucció i resolució de les habilitacions, amb comunicació posterior a l'Administració General de l'Estat.

Per aquest motiu es preveu obrir un període prudencial de temps per a la presentació complimentada de sol·licituds, d'acord amb un model normalitzat.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es regula el procediment d'habilitació per a l'exercici de la professió d'enòleg, tècnic especialista en viticultura, i tècnic en l'elaboració de vins.

Article 2

El termini de presentació de sol·licituds és de sis mesos comptat des de la data de publicació d'aquesta Ordre. Les sol·licituds s'adreçaran al director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi amb imprès normalitzat, que els facilitarà el mateix Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), o els serveis territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i es podran presentar en qualsevol dels registres, d'acord amb el que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i de procediment administratiu comú.

Article 3

A les sol·licituds d'habilitació s'hi adjuntarà la documentació justificativa d'almenys cinc anys d'activitat professional, emesa mitjançant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR