DECRET 196/2008, de 7 d'octubre, pel qual es regula la contractació de professionals com a professorat especialista en centres públics d'ensenyament no universitari dependents del Departament d'Educació.

Fecha de Entrada en Vigor29 de Octubre de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

DECRET

196/2008, de 7 d'octubre, pel qual es regula la contractació de professionals com a professorat especialista en centres públics d'ensenyament no universitari dependents del Departament d'Educació.

La Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu, va preveure la contractació com a professorat especialista en règim administratiu i amb caràcter temporal de professionals que duguessin a terme activitats en l'àmbit laboral per a determinades àrees o matèries de la formació professional

Mitjançant el Decret 167/2002, d'11 de juny, es va regular la contractació de professionals com a professorat especialista en centres públics d'ensenyament no universitari dependents del Departament d'Ensenyament.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (LOE), manté la figura del professor especialista per a la formació professional, i l'estén als ensenyaments artístics, d'idiomes i esportius. Al mateix temps, possibilita la seva contractació en règim administratiu o laboral i en suprimeix el caràcter temporal.

La regulació derivada de la LOE comporta la necessitat d'adequar la normativa sobre la contractació del professorat especialista i ampliar-la per als nous ensenyaments.

La intervenció del professorat especialista en el sistema educatiu es fonamenta en la permeabilitat entre l'activitat professional i l'activitat docent, i en la necessitat que es puguin transmetre a l'alumnat els coneixements i competències actualitzats específics de la seva activitat professional. La concreció de la intervenció del professorat especialista en el sistema educatiu està condicionada per la limitació de l'atribució docent, i pels condicionants de la prestació d'aquest servei, entre els quals cal destacar la variabilitat de la durada i de la jornada, les oscil·lacions en la matrícula de l'alumnat i la renovació permanent dels plans d'estudi.

Per tot això, a proposta del conseller d'Educació, amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya, efectuat el tràmit previ de consulta i participació amb els representants del personal al servei de les administracions públiques, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquest Decret és regular la contractació de professionals com a professorat especialista en centres docents públics no universitaris dependents del Departament d'Educació.

Article 2

Activitat docent i activitat professional

2.1 Per impartir els ensenyaments de formació professional i els ensenyaments artístics que regula la LOE, es poden contractar com a professorat especialista professionals que duguin a terme la seva activitat en l'àmbit laboral públic o privat i que, per la seva experiència professional, tinguin competència adquirida en els mòduls o crèdits que ho requereixin.

2.2 Per impartir els ensenyaments d'idiomes que regula la LOE, es poden contractar, atenent la seva qualificació i les necessitats del sistema educatiu, com a professorat especialista, professionals, no necessàriament titulats, de nacionalitat estrangera.

2.3 Per impartir els ensenyaments esportius que regula la LOE, es poden contractar com a professorat especialista professionals que exerceixin la seva activitat en l'àmbit esportiu o laboral, duta a terme en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR