ORDRE CMC/156/2008, de 3 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ajuntaments i ens públics vinculats o dependents, per a les programacions culturals que incloguin activitats de caràcter professional en l'àmbit de la música, les arts escèniques i/o les arts visuals que es duguin a terme a municipis de Catalunya de menys de 8.000 habitants.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/156/2008, de 3 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ajuntaments i ens públics vinculats o dependents, per a les programacions culturals que incloguin activitats de caràcter professional en l'àmbit de la música, les arts escèniques i/o les arts visuals que es duguin a terme a municipis de Catalunya de menys de 8.000 habitants.

Per tal de garantir l'accés a la cultura i impulsar la contractació d'activitats professionals en aquells municipis de Catalunya de menys de 8.000 habitants;

Atès el que disposa l'Ordre CMC/81/2008, de 18 de febrer, per la qual s'aprova la tramitació telemàtica dels procediments de subvencions per a les administracions locals i entitats vinculades.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ajuntaments i ens públics vinculats o dependents, per a les programacions culturals que incloguin activitats de caràcter professional en l'àmbit de la música, les arts escèniques i/o les arts visuals que es duguin a terme a municipis de Catalunya de menys de 8.000 habitants, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 3 d'abril de 2008

Joan Manuel Tressserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte i incompatibilitats

1.1 L'objecte d'aquestes bases és donar suport a les programacions culturals que incloguin activitats de caràcter professional en l'àmbit de la música, les arts escèniques i/o les arts visuals que es duguin a terme a municipis de Catalunya de menys de 8.000 habitants durant l'any de publicació de la convocatòria.

1.2 Són subvencionables, de manera prioritària, les despeses derivades de l'organització d'activitats culturals professionals. També són subvencionables les despeses de lloguer d'infraestructures escenotècniques, d'instruments musicals o de serveis professionals que s'emprin en les activitats culturals no professionals que formin part de la programació.

1.3 Queden excloses d'aquesta línia de subvencions:

  1. Les entitats locals que rebin del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació un ajut en el marc de les convocatòries de subvencions per a la programació estable d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts escèniques i la música, i/o per a la programació estable d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts visuals. També queden excloses aquelles activitats susceptibles de ser subvencionades a través de les convocatòries efectuades pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

  2. Les programacions que no utilitzin el català o l'aranès en la difusió de les seves activitats.

    .2 Destinataris/àries

    Poden optar a les subvencions que regulen aquestes bases els ajuntaments de Catalunya i els ens públics vinculats o dependents, incloses les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament públic, amb una programació estable d'activitats professionals en l'àmbit de la música, les arts escèniques i/o les arts visuals prevista per al període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de cada any.

    .3 Requisits de les activitats

    3.1 Per tal de poder optar a les subvencions, els/les sol·licitants hauran de dur a terme un mínim de tres activitats professionals dins de les seves programacions municipals d'activitats culturals. Les activitats poden pertànyer a àmbits artístics diferents.

    3.2 A efectes del càlcul del nombre mínim d'espectacles o activitats professionals dutes a terme, cal tenir en compte el següent:

  3. Les activitats integrades en les gires organitzades pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació es computen a efectes d'assolir el nombre mínim d'activitats professionals efectuades, però no a efectes del càlcul de l'import de les subvencions.

  4. Les activitats que s'anul·lin per causes de força major computen únicament a efectes d'assolir el nombre mínim d'activitats professionals efectuades.

  5. En els municipis en els quals diversos ens públics programin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR