ORDRE IRP/32/2009, de 6 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la realització de programes per a la defensa i promoció dels drets humans i per al foment de la pau i s'obre la convocatòria pública per a la presentació d'avantprogrames per al bienni 2009-2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/32/2009, de 6 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la realització de programes per a la defensa i promoció dels drets humans i per al foment de la pau i s'obre la convocatòria pública per a la presentació d'avantprogrames per al bienni 2009-2010.

D'acord amb els seus objectius, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació obre una convocatòria per al bienni 2009-2010 adreçada a incrementar la presa de consciència de la societat catalana del valor i contingut de la pau i els drets humans, i enfortir les xarxes d'entitats catalanes que treballen en aquest terreny, així com la seva capacitat d'actuació a través de quatre eines a disposició de les entitats: la formació, la recerca, la difusió i la participació. L'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans preveu en el seu Pla d'Acció 2008-2010 el suport i la cooperació amb el teixit social actiu en l'àmbit de la pau i els drets humans de Catalunya.

Vist l'Acord de Govern de 21 d'octubre de 2008, pel qual s'autoritza el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, a realitzar les despeses amb càrrec als pressupostos d'exercicis futurs, per un import total de 450.000 euros;

Vistos el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Decret 887/2006, d'11 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica en l'àmbit de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases reguladores de la convocatòria d.avantprogrames per a la realització d'activitats de defensa i promoció dels drets humans i de foment de la pau que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 Obrir la convocatòria per al bienni 2009-2010

Article 2

Termini de presentació de les sol·licituds de la convocatòria per a l'any 2009

El termini de presentació de propostes començarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà trenta dies hàbils després de la seva publicació.

Article 3

Import màxim per a la convocatòria per a l'any 2009-2010

Aquesta convocatòria es finança amb càrrec a l'aplicació pressupostària IT05D/482370100/1310 de l'exercici 2008 o partida equivalent del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a l'any 2009, i resta condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient. La convocatòria biennal pels anys 2009-2010 queda recollida a l'annex. La quantia màxima total que es destina a aquesta convocatòria de subvencions és de 450.000 euros, distribuint-se de la manera següent: 225.000 euros per a l'any 2009 i 225.000 euros per a l'any 2010.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 6 de febrer de 2009

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores de la convocatòria de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de programes 2009-2010 per a la defensa i promoció dels drets humans i per al foment de la pau.

  1. Objecte

    L'objecte d'aquestes bases és la regulació de relacions de col·laboració entre el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a través de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans i entitats catalanes en programes en matèria de defensa i promoció dels drets humans i del foment de la pau a Catalunya. Les entitats que es vulguin acollir a aquesta convocatòria podran presentar un avantprograma d'actuació que, en el cas de ser seleccionat, servirà de base per a la posterior signatura d'un conveni de col·laboració.

  2. Beneficiaris

    Poden presentar propostes les entitats sense ànim de lucre inscrites al registre corresponent que compleixin amb els requisits següents:

    1. Disposar de seu social o delegació amb establiment permanent a Catalunya.

    2. Estar en condicions de donar en tot moment a la Generalitat de Catalunya qualsevol aclariment, informació i documentació relativa a la comptabilitat i gestió del projecte durant la seva fase de seguiment i execució.

    3. Estar al corrent de les obligacions derivades de subvencions percebudes del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació en exercicis anteriors.

    4. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, i les obligacions davant la Seguretat Social.

    5. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  3. Prioritats estratègiques

    La finalitat d'aquesta convocatòria és donar suport a programes en matèria de defensa i promoció dels drets humans i del foment de la pau a Catalunya, en especial aquells que treballin algun o alguns dels àmbits prioritaris següents:

    1. Sensibilització sobre el respecte efectiu del conjunt dels Drets Humans a totes les persones que viuen a Catalunya.

    2. Sensibilització sobre aquells elements de la nostra societat que tenen...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR