ORDRE de 3 de març de 1993, per la qual es prohibeix la pesca i l'extracció de recursos marins vius i s'estableixen normes de compliment obligat a la zona vedada del Cap Negre al Pa de Pessic, contingut al litoral del municipi de Begur.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

En aquestes darreres dècades la pressió humana en la zona litoral marítima superior de Catalunya s'ha incrementat notablement. Els efectes antròpics d'aquesta pressió sobre les comunitats marines i els ecosistemes litorals d'aquest sector del litoral són força evidents, de tal manera que cal l'establiment de mesures que permetin la seva reducció;

L'objectiu primordial d'aquesta norma és permetre la realització dels estudis científics i tècnics necessaris per assolir els coneixements que permetin aconseguir un desenvolupament estable i l'explotació sostenible dels recursos marins vius en aquesta zona, i fer compatible la conservació d'aquests tipus d'hàbitats amb una explotació equilibrada i estabilitzada.

En compliment del que preveu l'article 1 de la Llei 1/1986, de pesca marítima,

Ordeno:

Article 1

1.1 Es prohibeix la pesca en qualsevol de les seves modalitats, així com l'extracció, tant recreativa com professional, de qualsevol recurs marí viu, a la zona compresa entre el Cap Negre i el Pa de Pessic en el terme municipal de Begur, definida pels vèrtexs següents: A. Latitud: 41º 58' 31'' N; longitud: 03º 13' 17'' E. B. Latitud: 41º 58' 34'' N; longitud: 03º 13' 20'' E. C. Latitud: 41º 58' 32'' N; longitud: 03º 13' 28'' E. D. Latitud: 41º 58' 13'' N; longitud: 03º 14' 02'' E. E. Latitud: 41º 58' 09'' N; longitud: 03º 13' 59'' E. F. Latitud: 41º 58' 08'' N; longitud: 03º 13' 53'' E. 1.2 No obstant la prohibició establerta a l'apartat anterior, la Direcció General de Pesca Marítima podrà autoritzar, amb caràcter excepcional, l'extracció de recursos marins amb finalitats científiques justificades.

Article 2

Dins d'aquesta zona vedada no és permesa la pràctica del capbussó amb botelles, ni el fondeig, ni la navegació d'embarcacions, excepte en cas de força major.

Article 3

Es faculta la Direcció General de Pesca Marítima perquè habiliti zones específiques de bany.

Article 4

L'incompliment del que estableix aquesta Ordre serà sancionat d'acord amb el que disposa la normativa vigent.

Barcelona, 3 de març de 1993

Francesc Xavier Marimon i Sabaté Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR