ORDRE ASC/514/2009, de 18 de novembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions per finançar projectes d'innovació i projectes de suport tècnic a entitats de serveis socials.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

ASC/514/2009, de 18 de novembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions per finançar projectes d'innovació i projectes de suport tècnic a entitats de serveis socials.

La Llei de serveis socials preveu que l'administració de la Generalitat atorgui subvencions a entitats d'iniciativa social per a la promoció i el desenvolupament, entre d'altres, de programes i activitats de serveis socials i d'activitats de recerca i desenvolupament relacionades amb els serveis socials.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, atribueix al Departament d'Acció Social i Ciutadania, entre d'altres, les competències sobre la política de serveis socials. Per la seva banda, el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, estableix entre les funcions de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials les de proposta dels plans d'inversions en matèria d'assistència i serveis socials.

Atès el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desenvolupament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases per a la concessió de subvencions per al finançament de projectes d'innovació i projectes de suport tècnic a entitats públiques i privades de serveis socials, que es detallen a l'annex.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de novembre de 2009

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment de concessió de subvencions per al finançament de projectes d'innovació i projectes de suport tècnic a entitats de serveis socials, d'acord amb les característiques i els requisits específics que estableixen aquestes bases.

1.2 Són actuacions subvencionables:

1.2.1 Projectes d'Innovació.

Els projectes hauran de tenir necessàriament caràcter innovador:

  1. Projectes que suposin la creació de nous productes, models o serveis a les persones usuàries dels serveis socials o la implantació d'aquests productes, models o serveis a d'altres col·lectius.

  2. Projectes que millorin la prestació dels serveis mitjançant la implantació de nous processos en l'atenció a les persones, diferents als ja existents en el sector d'activitat; que incrementin l'eficàcia de les pràctiques i recursos habituals en la prestació dels serveis socials; que reverteixin en la millora de la qualitat del servei ofert, així com en la qualitat de vida de les persones usuàries dels serveis socials.

    En qualsevol cas el projecte ha d'identificar clarament quina és la nova pràctica a desenvolupar i els seus aspectes innovadors, i l'estandardització d'aquesta nova pràctica ha de ser, necessàriament, el resultat del projecte. Els projectes d'innovació a finançar hauran de ser reproduïbles a d'altres entitats del sector de l'àmbit dels serveis socials.

    1.2.2 Projectes de suport tècnic.

    Els projectes de suport tècnic objecte de finançament van orientats a sectors i entitats del sector de serveis socials en procés de transformació, consolidació i creixement, i han de consistir necessàriament en el desenvolupament de les següents activitats:

    Mesures de suport al control de la gestió i al creixement sostenible.

    Estudis de viabilitat de les entitats d'un sector.

    Anàlisi econòmica financera de les entitats d'un sector.

    Models d'inversió per a determinats sectors per a la creació de noves places o serveis.

    Plans estratègics de determinats sectors.

    Anàlisis de viabilitat i plans de fusions entre entitats, creació d'UTE.

    1.3 El procediment de concessió de cada subvenció s'iniciarà l'endemà de la data de publicació de la convocatòria en els diaris oficials corresponents.

    1.4 La tramitació de la convocatòria correspon a la Subdirecció de Programació i Avaluació de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, i la resolució, a la persona titular de la Direcció General de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.

    1.5 La convocatòria concretarà el termini màxim per resoldre sobre la sol·licitud i notificar-la, que no podrà excedir de 45 dies naturals, comptats des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Transcorregut el termini esmentat sense que s'hagi conclòs el procediment, les entitats interessades poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

    1.6 El període d'execució de l'actuació objecte de subvenció serà d'un màxim de 12 mesos des de la resolució de la convocatòria.

    .2 Entitats beneficiàries

    Poden acollir-se a les subvencions previstes en aquesta Ordre entitats públiques i privades de serveis socials.

    .3 Requisits

    3.1 Podran sol·licitar aquestes ajudes les entitats públiques i privades de serveis socials que compleixin els requisits següents:

  3. Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent.

  4. Desenvolupar la seva activitat principal en l'àmbit dels serveis socials.

  5. Que tinguin seu social a Catalunya.

  6. Acreditar la seva solvència per a l'execució del projecte mitjançant la documentació requerida a tal efecte.

  7. La convocatòria exclou a totes aquelles activitats i projectes que tinguin com a principal activitat la integració laboral de persones amb discapacitat (CET).

  8. No haver estat objecte de cap resolució ferma de caràcter sancionador amb relació a la prestació del servei que se subvenciona, o bé haver-ne estat objecte i haver prescrit la sanció.

  9. No haver estat objecte de cap resolució ferma en via administrativa per la qual s'hagi requerit el reintegrament de subvenció i estar al corrent de pagament, si s'escau, de les obligacions per reintegrament de subvencions, o bé haver-ne estat objecte i haver prescrit el dret de la Generalitat a reconèixer o liquidar el reintegrament.

  10. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat.

  11. Estar al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR