RESOLUCIÓ MAH/1767/2009, de 17 de juny, per la qual es convoquen subvencions per a propietaris d'habitatges desocupats que els posin en lloguer corresponents a l'any 2009, i se n'aproven les bases reguladores (codi HA 02/09).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

MAH/1767/2009, de 17 de juny, per la qual es convoquen subvencions per a propietaris d'habitatges desocupats que els posin en lloguer corresponents a l'any 2009, i se n'aproven les bases reguladores (codi HA 02/09).

El capítol 7 del Decret 244/2005, de 8 de novembre, d'actualització del Pla al dret a l'habitatge 2004-2007 (DOGC núm. 4507, de 10.11.2005), estableix un sistema de subvencions per estimular la posada en el mercat del lloguer d'habitatges desocupats, prorrogat pel Decret 288/2007, de 24 de desembre, i pel Decret 262/2008, de 23 de desembre.

És competència del conseller de Medi Ambient i Habitatge aprovar les bases d'aquesta convocatòria segons estableixen l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la disposició addicional tercera, apartat 2, del Decret 244/2005, de 8 de novembre.

Atesos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge,

Resolc:

.1 Fer pública la convocatòria de l'any 2009, pel procediment de concurrència pública no competitiva, per concedir subvencions a propietaris d'habitatges desocupats que els posin en lloguer, que compleixin els requisits que estableix el capítol 7 del Decret 244/2005, de 8 de novembre, prorrogat pel Decret 288/2007, de 24 de desembre, i el Decret 262/2008, de 23 de desembre, i aprovar les bases reguladores, que figuren a l'annex 1.

.2 El termini de presentació de les sol·licituds és d'un mes a partir de la data de publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

.3 La dotació màxima inicial de les subvencions que preveu aquesta convocatòria és de 200.000 euros, amb càrrec a la partida MA07/D/780000100/4310 del pressupost de la Generalitat per a l'any 2009.

L'assignació a aquesta convocatòria podrà ser objecte d'ampliació, d'acord amb la normativa vigent.

.4 Els llocs de presentació de les sol·licituds i la documentació, els òrgans competents per a la tramitació i la resolució del procediment, el termini per a la seva conclusió, la notificació i el règim de recursos es regeixen per les bases que figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i, potestativament, recurs de reposició davant el conseller de Medi Ambient i Habitatge en el termini d'un mes.

Barcelona, 17 de juny de 2009

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte de les subvencions

L'objecte de les subvencions que regulen aquestes bases és concedir ajuts a propietaris d'habitatges desocupats per a obres de reforma i posada al dia dels habitatges, amb la condició que els posin en lloguer, amb la finalitat d'incrementar el parc de lloguer social, i que compleixin els requisits que estableix el capítol 7 del Decret 244/2005, de 8 de novembre, d'actualització del Pla per al dret a l'habitatge 2004-2007 (DOGC núm. 4507, de 10.11.2005).

.2 Destinataris/àries

Poden optar a les subvencions les persones propietàries d'habitatges que tinguin la condició de persones físiques o jurídiques, reuneixin les condicions descrites a la base 3 d'aquestes bases i que posin els habitatges en lloguer per alguna de les vies següents:

  1. Contractant-los a través de les Borses d'Habitatge Social integrades en la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social, a través de les Borses d'Habitatge Jove convingudes amb la Secretaria de Joventut, a través de la Xarxa d'Habitatges d'Inclusió, o a través d'altres entitats col·laboradores que signin conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

  2. Cedint-los a ADIGSA perquè aquesta els destini a lloguer.

  3. Cedint-los a les entitats gestores de les Borses d'Habitatge Social integrades en la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social perquè aquestes els destinin a lloguer.

    .3 Condicions dels habitatges

    Per poder optar a les subvencions, els habitatges que es posin en lloguer hauran de complir les condicions següents:

  4. Estar desocupats en la data de la contractació del lloguer o de la cessió descrites a la base 2.

  5. Que s'hi hagin realitzat obres de posada al dia, d'acord amb les tipologies d'obres descrites a l'annex 2 d'aquestes bases en els dotze mesos anteriors a la signatura del contracte de lloguer.

  6. Ser habitatges que provinguin del mercat lliure.

  7. Disposar de cèdula d'habitabilitat.

    .4 Despeses subvencionables

    Les despeses subvencionables comprenen les obres de rehabilitació i posada al dia de l'habitatge, d'acord amb les tipologies descrites a l'annex 2 d'aquestes bases.

    També es poden incloure les despeses de l'assegurança de risc d'impagament i desperfectes, en cas d'haver-se contractat pel propietari.

    .5 Presentació de sol·licituds

    5.1 Les sol·licituds, en el model d'instància normalitzat, s'han d'adreçar al Servei de Rehabilitació d'Habitatges de la Direcció General de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge, i s'han de presentar a les dependències següents:

    Departament de Medi Ambient i Habitatge (c. d'Aragó, 244-248, 08007 Barcelona).

    Serveis Territorials d'Habitatge de Girona (c. dels Banyoles, 17 acc., 17004 Girona); Lleida (c. Dr. Fleming, 15, 25006 Lleida); Tarragona (c. Anselm Clavé, 1, 43004 Tarragona), i les Terres de l'Ebre (c. Sant Ildefons, 6, 43600 Tortosa).

    Seu central del Departament de Medi Ambient i Habitatge (av. Diagonal, 523-525, 08029 Barcelona).

    Oficines d'ADIGSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya (c. Diputació, 92, 08015 Barcelona), (c. de la Rutlla, 112-114, 17003 Girona), (pl. Espanya, 3, entl., 25002 Lleida), (c. del Gasòmetre, 22, entl. 1a, 43001 Tarragona).

    A les dependències de les entitats col·laboradores que han signat conveni com a Borsa de Mediació per al Lloguer Social, o com a Borsa Jove convinguda amb la Secretaria de Joventut, i que en aquesta data són operatives, les adreces de les quals es detallen a l'annex 3 d'aquestes bases.

    També pels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    5.2 El model d'instància normalitzat es pot obtenir a les oficines que s'esmenten a la base 5.1 i al web del Departament de Medi Ambient i Habitatge: http://mediambient.gencat.net/cat/ciutadans/habitatge/impresos _formularis.jsp.

    5.3 La presentació de les sol·licituds implica la plena acceptació de les bases reguladores de les subvencions.

    .6 Documentació

    6.1 Els sol·licitants han de presentar, juntament amb la sol·licitud, la documentació següent:

  8. Original i fotocòpia, o fotocòpia compulsada, del DNI/NIF/NIE del/de la sol·licitant.

  9. Original i fotocòpia, o fotocòpia compulsada, del contracte de lloguer i, en cas d'estar en el programa de cessió, document de cessió de l'habitatge a ADIGSA o a alguna de les entitats gestores de les Borses d'Habitatge de Lloguer Social integrades en la Xarxa de Mediació, a alguna de les Borses d'Habitatge Jove convingudes amb la Secretaria de Joventut, a la Xarxa d'Habitatges d'Inclusió, o a d'altres entitats col·laboradores que signin conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

  10. Factura/es de les obres realitzades per a l'adequació de l'habitatge, que s'ajustin a les tipologies descrites a l'annex 2 d'aquestes bases, i comprovant del seu pagament.

  11. Fotocòpia compulsada de la pòlissa d'assegurança de risc d'impagament i desperfectes de l'habitatge, en cas d'haver-se contractat pel propietari.

  12. Declaració responsable d'haver tingut l'habitatge desocupat en la data de la contractació del lloguer o cessió.

  13. Declaració responsable sobre si s'han demanat o obtingut altres ajuts per a la mateixa actuació.

  14. Full de transferència bancària del sol·licitant.

  15. Declaració responsable de no trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  16. Declaració responsable conforme el sol·licitant es troba al corrent de les obligacions tributàries.

  17. Declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social o de no estar subjecte a obligacions en aquesta matèria, segons els casos.

    6.2 El Departament de Medi Ambient i Habitatge pot demanar documentació complementària per ampliar el seu coneixement sobre la sol·licitud presentada.

    .7 Import de la subvenció

    La quantia de la subvenció es fixarà en funció dels imports de les despeses subvencionables acreditades pel sol·licitant, amb un màxim de 6.000 euros.

    .8 Tramitació, resolució i notificació

    8.1 Les sol·licituds es tramitaran a través del Servei de Rehabilitació d'Habitatges de la Direcció General de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge.

    8.2 L'òrgan competent per a l'atorgament de les subvencions és el Servei de Rehabilitació d'Habitatges de la Direcció General de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge.

    8.3 Les subvencions s'atorgaran a mesura que es presentin en el registre d'entrada les sol·licituds amb la documentació completa presentada dins el termini fixat en el punt 2 d'aquesta Resolució.

    8.4 S'entendrà acceptada la subvenció per part de les persones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR