ORDRE AAM/33/2011, de 22 de febrer, per la qual es convoquen eleccions als òrgans de govern d'alguns consells reguladors de les denominacions d'origen protegides i indicacions geogràfiques protegides de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/33/2011, de 22 de febrer, per la qual es convoquen eleccions als òrgans de govern d'alguns consells reguladors de les denominacions d'origen protegides i indicacions geogràfiques protegides de Catalunya.

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, estableix a l'article 8 que correspon als consells reguladors l'organització dels processos d'elecció dels òrgans rectors respectius.

Els òrgans de govern dels consells reguladors són la comissió rectora, el president o presidenta i qualsevol altre òrgan que estableixen els estatuts.

El Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, determina a l'article 32 i 33 que el procés electoral dels òrgans de govern dels consells reguladors de les denominacions d'origen protegides (DOP) i indicacions geogràfiques protegides (IGP) es regeix pel que estableixen la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, el citat Decret, els reglaments de les DOP o IGP corresponents, i supletòriament per la normativa electoral general, corresponent al/a la president/a del consell regulador la convocatòria del procés electoral,

En aquests moments la majoria de reglaments de DOP/IGP inscrits en el registre comunitari de DOP i IGP ja han estat adaptats a la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària. Per tal de facilitar la convocatòria d'eleccions als òrgans de govern dels diferents consells reguladors de DOP/IGP i optimitzar al màxim el procediment electoral es publica de manera excepcional la primera convocatòria d'eleccions un cop adaptats i aprovats els corresponents reglaments. Aquesta convocatòria conjunta d'eleccions la realitza el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) amb l'acceptació dels consells reguladors de les DOP/IGP.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Convocar eleccions dels òrgans de govern dels consells reguladors de les denominacions d'origen protegides i indicacions geogràfiques protegides de Catalunya indicades a l'annex 1 d'aquesta Ordre, les quals tindran lloc als serveis territorials del DAAM, les oficines comarcals de la demarcació territorial on radiqui la seu del consell regulador de la DOP/IGP o la seu del Consell Regulador, d'acord amb el calendari establert a l'annex 2 i 3.

Article 2

El procés electoral es regeix pel que disposa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària; el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003,de qualitat agroalimentària; el Reglament de cada DOP o IGP; aquesta Ordre i supletòriament per la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, sobre règim electoral general.

Article 3

3.1 En el supòsit que el nombre de persones totals inscrites en un Consell Regulador no superi les tres-centes, el procediment electoral seguirà el procediment electoral especial regulat als corresponents reglaments de cada DOP o IGP.

3.2 A l'annex 1 hi figuren els consells reguladors que segueixen aquest procediment.

Article 4

El nombre de vocals que es fixa per a les diferents representacions dels sectors productor i elaborador i per a cada consell regulador és el que figura a l'annex 1 d'aquesta Ordre, d'acord amb el Reglament de cada DOP o IGP.

Article 5

Els dies que consten al calendari electoral, sigui el general o l'especial, es consideren com a dies hàbils llevat dels relatius a la campanya electoral i a la jornada de reflexió, que s'entenen naturals.

Igualment s'entenen com a dies naturals els referits al termini de presentació de reclamacions relatives al Cens.

Article 6

El calendari electoral és el que figura als annexos 2 i 3 d'aquesta Ordre.

Article 7

7.1 La Junta Electoral de Catalunya (en endavant, JEC) té la seu als serveis centrals a Barcelona, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i la seva composició és la prevista a l'article 37.2 del Decret 285/2006, de 4 de juliol.

7.2 La Junta Electoral de cada Denominació d'Origen Protegida/Indicació Geogràfica Protegida (endavant ,JEDOP) té la seu en la corresponent a la dels serveis territorials del DAAM o les oficines comarcals de la demarcació territorial on radiqui la seu del consell regulador de la DOP/IGP, i la seva composició és la prevista a l'article 37.3 del Decret 285/2006, de 4 de juliol.

7.3 La JEDOP actuarà a la vegada de mesa electoral amb excepció del secretari/ària, d'acord amb l'article 37.4 del Decret 285/2006, de 4 de juliol.

La JEC, les JEDOP i les meses electorals tenen les funcions que estableixen els articles 37.6, 37.7 i 37.8 respectivament del Decret 285/2006 i a més, en el cas de procediment electoral especial, el que s'estableixi al reglament de cada DOP/IGP.

7.4 En el supòsit d'incompatibilitat sobrevinguda per coincidir la condició de membre de la Junta Electoral de la DOP/IGP i a la vegada membre de la Mesa, d'acord amb l'apartat anterior, amb la condició de candidat/a, si la persona afectada opta per ser candidat/a, es procedirà a la seva substitució com a membre de la Junta i Mesa per una persona funcionària del Departament, designada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR