DECRET 31/1992, de 3 de febrer, d'aprovació de les normes provisionals de funcionament de la Universitat Pompeu Fabra.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

De conformitat amb el que estableix l'article 2.3 del Decret 211/1990, de 30 de juliol, de regulació de les competències dels òrgans de govern provisionals de la Universitat Pompeu Fabra, la Comissió Gestora proposarà al Consell Executiu les normes provisionals que configurin el règim jurídic de la Universitat fins que se n'aprovin els Estatuts.

Vistos els acords de la Comissió Gestora de la Universitat Pompeu Fabra de 26 de novembre de 1991 i de 21 de gener de 1992, a proposta del conseller d'Ensenyament i amb l'acord del Govern,

Decreto:

S'aproven les normes provisionals de funcionament de la Universitat Pompeu Fabra, que es publiquen annexes a aquest Decret.

Barcelona, 3 de febrer de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Laporte i Salas Conseller d'Ensenyament

NORMES provisionals de funcionament de la Universitat Pompeu Fabra

TÍTOL PRELIMINAR Naturalesa, principis, fins i competència

Article 1

1.1 La Universitat Pompeu Fabra és una institució de dret públic, amb personalitat jurídica i patrimoni propis, a la qual correspon el servei públic de l'educació superior i que, d'acord amb l'article 27 de la Constitució, actua en règim d'autonomia en el marc de la Llei de reforma universitària, de la Llei de Catalunya de coordinació universitària i de creació de consells socials i de la seva pròpia Llei de creació. 1.2 Les referències a les lleis fetes en aquestes normes s'entendran realitzades als textos legals esmentats al paràgraf anterior i a les normes que els desenvolupen.

Article 2

La seu de la Universitat Pompeu Fabra és la ciutat de Barcelona, sens perjudici de l'extensió de les seves activitats a altres àmbits territorials.

Article 3

El català és la llengua pròpia i oficial de la Universitat Pompeu Fabra, sens perjudici del que disposa l'article 3.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya. La Universitat Pompeu Fabra potenciarà el ple ús de la llengua catalana en tots els seus àmbits i oferirà els mitjans adients per assegurar-ne la comprensió i la utilització pels docents i els estudiants.

Article 4

4.1 Per al desenvolupament de les seves funcions, la Universitat Pompeu Fabra té les competències que la legislació vigent reconeix a les universitats públiques. 4.2 La Universitat Pompeu Fabra, en la seva qualitat d'Administració pública, gaudeix de les seves prerrogatives i potestats pròpies, amb les excepcions que les lleis estableixin. 4.3 La Universitat Pompeu Fabra gaudeix dels beneficis que la legislació atribueix a les fundacions benèfico-docents. 4.4 Són, en tot cas, prerrogatives de la Universitat:

  1. La presumpció de legitimitat i l'executorietat dels seus actes, com també els poders d'execució forçosa i revisió per via administrativa.

  2. La potestat de sanció, dins dels límits que estableixen la Llei de reforma universitària i les presents normes.

  3. Les facultats que reconeix a l'Estat i a la Generalitat de Catalunya la legislació vigent sobre contractació administrativa.

  4. La facultat d'utilització del procediment de constrenyiment i la recuperació d'ofici dels seus béns, en els termes que la legislació vigent estableix per a l'Administració de l'Estat o per a la Generalitat de Catalunya.

  5. La inembargabilitat dels seus béns i drets, com també els privilegis de prelació i preferència reconeguts a les hisendes públiques de l'Estat o de la Generalitat de Catalunya per al cobrament dels seus crèdits, sens perjudici dels que corresponguin a aquestes administracions, i tot això en igualtat de drets amb altres administracions públiques.

  6. L'exempció de l'obligació de prestar tota classe de garanties o caucions davant els organismes administratius i davant els jutges i tribunals de qualsevol jurisdicció. 4.5 La Universitat Pompeu Fabra pot ser beneficiària de les expropiacions forçoses que la Generalitat de Catalunya o qualsevol altra Administració pública realitzi per a la instal·lació dels seus serveis o equipaments. 4.6 La desafectació dels béns de domini públic que corresponguin a la titularitat de la Universitat implicarà la seva consideració com a béns patrimonials de la Universitat. Els actes relatius a la disposició dels béns immobles i la desafectació expressa dels béns de domini públic corresponen a la Comissió Gestora, amb l'autorització prèvia del Consell Econòmic, i estan subjectes, en tot cas, a la normativa general vigent en la matèria.

Article 5

5.1 La Universitat Pompeu Fabra pot constituir fundacions, institucions o organismes a l'efecte de fomentar la ciència, l'educació i la cultura. 5.2 Així mateix, pot participar en la creació de societats mercantils o mixtes, o de qualsevol altra persona jurídico-pública, per a l'administració dels seus béns i drets i per a la gestió dels seus serveis o el desenvolupament de la recerca.

TÍTOL 1 Estructura de la Universitat

Capítol 1 Disposicions generals

Article 6

6.1 La Universitat Pompeu Fabra estarà integrada per:

  1. Departaments i instituts universitaris, per al desenvolupament de la investigació i l'ordenació dels continguts dels ensenyaments propis de les seves àrees de coneixement respectives.

  2. Facultats, escoles tècniques superiors i escoles universitàries, per a l'organització dels ensenyaments universitaris que condueixin a l'obtenció de títols acadèmics. En un mateix centre universitari podran desenvolupar-se estudis que conduexin a diferents titulacions acadèmiques.

  3. Aquells altres centres que legalment puguin ser creats en ús de la seva autonomia organitzativa. 6.2 D'acord amb la legislació vigent, poden adscriure's a la Universitat centres docents, d'investigació o de creació artística, de caràcter públic o privat, mitjançant conveni aprovat per la Comissió Gestora i ratificat pel Consell Econòmic.

Capítol 2 Departaments

Article 7

7.1 Els departaments són unitats bàsiques encarregades d'organitzar i desenvolupar la investigació i de programar i impartir la docència en els ensenyaments propis i especialitzats de les seves àrees de coneixement respectives en una o en diverses facultats, escoles tècniques superiors, escoles universitàries o en altres centres que puguin ser creats d'acord amb aquests centres i en els termes que estableixen aquestes normes. 7.2 Correspon a la Comissió Gestora la creació, la modificació o la supressió dels departaments. 7.3 La iniciativa per a la creació, la modificació o la supressió dels departaments correspon, indistintament, a la Comissió Gestora, als centres, al departament i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR