ORDRE EDU/563/2006, de 21 de novembre, per la qual es convoquen beques de col·laboració en tasques de formació en qualificacions professionals i en tecnologies de la informació aplicades a les qualificacions i a la formació professional, pròpies del Departament d'Educació i Universitats.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/563/2006, de 21 de novembre, per la qual es convoquen beques de col·laboració en tasques de formació en qualificacions professionals i en tecnologies de la informació aplicades a les qualificacions i a la formació professional, pròpies del Departament d'Educació i Universitats.

El Departament d'Educació i Universitats desplega el sistema integrat de qualificacions i formació professional, el qual es compon, entre altres instruments, d'un catàleg de qualificacions professionals i d'un sistema de reconeixement i acreditació de la competència professional.

L'elaboració del Catàleg de qualificacions professionals requereix el coneixement i l'anàlisi de les competències professionals vinculades a les diverses professions i sectors professionals en els respectius entorns laborals, així com el seguiment de la seva evolució. És, per tant, un domini de coneixement situat dins de la gestió dels recursos humans.

El sistema de reconeixement i acreditació de la competència professional es fonamenta en el coneixement de les qualificacions professionals i la seva aplicació requereix del suport de les tecnologies de la informació i de la comunicació.

És en aquest marc, de formació en el desplegament de les qualificacions professionals i de les noves tecnologies de la informació, que el Departament d'Educació i Universitats vol facilitar la col·laboració d'estudiants universitaris en els àmbits relacionats amb les qualificacions professionals i amb les tecnologies de la informació, per tal que l'experiència que duguin a terme enriqueixi la seva formació acadèmica, alhora que els dóna una experiència pràctica del funcionament de l'Administració i els prepara per al seu exercici professional.

El Departament d'Educació i Universitats va adjudicar l'any 2006 tres beques de col·laboració en tasques de formació en qualificacions professionals i en tecnologies de la informació aplicades a les qualificacions i a la formació professional. Per tal de continuar amb aquesta col·laboració cal obrir una nova convocatòria pública per adjudicar, per a l'any 2007, les noves beques, oferir la pròrroga de les que escaigui, i establir el mecanisme per cobrir les vacants.

Per tot això, d'acord amb el que preveuen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; l'article 56 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que fa a la tramitació anticipada, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article 1

Obrir convocatòria pública per adjudicar una beca de col·laboració en tasques de formació en qualificacions professionals i en tecnologies de la informació, pròpies de l'Institut Català de les Qualificacions Professionals del Departament d'Educació i Universitats, dependent de la Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent, a estudiants i titulats recents d'universitats de Catalunya, relacionats amb les qualificacions professionals i les tecnologies de la informació.

Article 2

Oferir la pròrroga, fins al termini màxim de 31 de desembre de 2007, de dues beques atorgades per primer cop l'any 2006, a les dues persones becades que les gaudeixen a la data d'aquesta convocatòria. Les beques ofertes a la pròrroga que no es cobreixin acreixeran la beca convocada.

Article 3

En els supòsits de revocació o renúncia a una beca de col·laboració, o a la seva pròrroga, es podran adjudicar les beques, dins de l'ordre establert, a les persones que hagin estat designades suplents en la resolució d'adjudicació.

Article 4

Aprovar les bases que regeixen aquesta convocatòria, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 5

La despesa derivada del lliurament de les beques, per un import màxim de 28.944,51 euros, queda condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en la partida D/480000100/4250 del centre gestor EN05, del pressupost de l'any 2007.

Article 6

Les persones interessades poden presentar les seves sol·licituds des del dia següent al de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i fins al dia 22 de desembre de 2006.

Article 7

L'adjudicació de les beques i l'execució de la despesa s'ha de fer durant l'any 2007.

Article 8

Es delega en el director general de Formació Professional i Educació Permanent la resolució d'aquesta convocatòria.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR