ORDRE UNI/135/2002, de 19 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts per al finançament de projectes per a la millora de la qualitat docent a les universitats de Catalunya, i es procedeix a la seva convocatòria.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyOrdre

ORDRE

UNI/135/2002, de 19 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts per al finançament de projectes per a la millora de la qualitat docent a les universitats de Catalunya, i es procedeix a la seva convocatòria.

Una de les prioritats en l'ordenació dels sistema universitari de Catalunya és assolir la màxima qualitat en els serveis que presten les universitats catalanes i un dels serveis fonamentals de les universitats és la formació dels seus estudiants.

Davant la necessitat d'una innovació en el paper del professor com a conductor de l'aprenentatge i la utilització de les noves tecnologies per formar els estudiants, es requereix un esforç per adequar les formes d'ensenyament actuals a la nova situació.

Amb la voluntat d'incentivar i donar suport als esforços de les universitats per oferir una millor atenció docent a la comunitat universitària, i atès que correspon al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, l'execució de les competències en la matèria, d'acord amb el que estableix el Decret 123/2000, de 3 d'abril, pel qual es crea el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i de conformitat amb el que disposa la Llei 7/2001, de 31 de maig, de creació de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, que es crea amb l'objectiu explícit de gestionar les beques i els ajuts universitaris i de recerca, adscrita al Departament;

Atès el que disposa el capítol 9 de la Llei de finances públiques de Catalunya, que regula el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que han de regir la present convocatòria, les quals figuren a l'annex de la present Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria d'ajuts per al finançament de projectes per a la millora de la qualitat docent a les universitats de Catalunya.

Article 3

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 540.910,89 euros (90.000.000 de ptes.), dels quals el 90% anirà a càrrec de l'aplicació 2403.445.2400 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2002, i el 10% restant, amb càrrec a l'aplicació equivalent del pressupost per als anys 2003-2004 en funció de la durada del projecte i de conformitat amb l'Acord de la Comissió de Govern per a Assumptes Econòmics de 26 de març de 2002, d'autorització de despeses amb un abast pluriennal.

Article 4

Es delega al director general d'Universitats la facultat de resoldre la present convocatòria, així com els dubtes o incidències que puguin sorgir de la seva execució o de la interpretació de les bases que la regeixen.

Disposició addicional

Quan l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca assumeixi plenament les funcions que té atribuïdes, aquesta convocatòria serà tramitada i resolta per l'Agència de conformitat amb els seus estatuts, i assumirà les competències que la present Ordre atribueix al director general d'Universitats.

Disposició final

Aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l'article 46 en relació amb l'article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 19 d'abril de 2002

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Universitats, Recerca

i Societat de la Informació

Annex

-1 Objecte i aspectes prioritaris

L'objecte de la present convocatòria és la concessió d'ajuts per al finançament dels projectes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR