ORDRE ASC/182/2009, de 18 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/182/2009, de 18 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya atribueix al Departament d'Acció Social i Ciutadania les competències en matèria de polítiques de joventut. Així mateix, el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, preveu com a òrgan d'aquest la Secretaria de Joventut amb les funcions, entre d'altres, d'impulsar i fer el seguiment del Pla nacional de joventut.

Aquestes subvencions s'emmarquen dins l'execució del conveni de col·laboració signat en data 28 de juliol de 2005, entre, el Departament de la Presidència, aleshores competent en matèria de joventut, i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, amb l'objectiu d'impulsar un programa de concessió de subvencions per a projectes que realitzin les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional. En concret, la clàusula segona del conveni disposa que la Secretaria de Joventut convocarà les subvencions, n'aprovarà les bases, i realitzarà les tasques de gestió que siguin necessàries.

La necessitat d'agilitzar i millorar l'eficàcia i la seguretat jurídica en la tramitació del procediment de concessió d'aquestes subvencions que convoca la Secretaria de Joventut, així com la necessitat de donar una resposta adequada a tota una sèrie de casuístiques que, a la pràctica, han anat sorgint i que requereixen d'una solució normativa, fan necessari una modificació de les bases reguladores d'aquestes subvencions fins ara existents.

Atès que en data 13 de febrer de 2009 es va signar l'Addenda al Conveni de col·laboració, de 28 de juliol de 2005, subscrit entre el Departament de la Presidència i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb l'objectiu de col·laborar en el procés de concessió de subvencions a entitats juvenils que duguessin a terme projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional;

D'acord amb el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament vigent;

D'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, amb el que preveuen els preceptes bàsics de la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el seu reglament, aprovat mitjançant el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la Llei 15/2008, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de les bases i obertura de convocatòria pública

1.1 Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, les quals consten en annex d'aquesta Ordre.

1.2 Obrir convocatòria pública de concessió de subvencions per a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, dins l'exercici 2009. Pel que fa a aquesta convocatòria, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament durà a terme les actuacions que preveuen les bases reguladores de les subvencions.

Article 2

Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2007-2010: prioritats sectorials

2.1 Els projectes subvencionats hauran de treballar amb les prioritats sectorials que preveu el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2007-2010 que són: promoure el respecte integral i consolidació dels drets humans, la governança i l'enfortiment del teixit social, l'equitat entre els homes i les dones mitjançant l'aplicació de la perspectiva de gènere, i la sostenibilitat en el desenvolupament social, econòmic i ambiental.

2.2 Seguint el que estableix el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2007-2010 pel que fa a les prioritats geogràfiques, la present convocatòria valorarà els projectes presentats segons la divisió entre països prioritaris i països preferents.

Països Prioritaris:

Amèrica Central: Guatemala, Nicaragua i El Salvador.

Amèrica del Sud: Bolívia, Colòmbia i Equador.

Àfrica Subsahariana: Moçambic i Senegal.

Mediterrània: Marroc, Palestina i Sàhara Occidental.

Països preferents:

Amèrica del Sud: Brasil* i Perú.

Àfrica subsahariana: Gàmbia, Camerun, Etiòpia.

Mediterrània: Algèria**, Líban***.

*Considerant l'extensió del Brasil i les importants desigualtats en la distribució de la riquesa al país, es prioritzaran geogràficament els Estats del país amb percentatges més alts de pobresa i nivells de desenvolupament humà més baixos.

**A Algèria es prioritzarà sectorialment el treball en drets humans, governança democràtica, enfortiment del teixit social, construcció de pau i apoderament de les dones.

***Al Líban es prioritzarà el treball en els sectors que contribueixin a la millora de la situació de les persones desplaçades internes i de les persones refugiades palestines.

Article 3

Quantia

3.1 Per atendre les sol·licituds de subvencions a projectes de cooperació internacional al desenvolupament i solidaritat internacional, la quantitat inicial disponible és de 150.000,00 euros a càrrec de les partides 482000100/3210 i 481000100/3210 del Centre Gestor BE09 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009, ampliable fins a la quantia de 300.000,00 euros en el moment en què els 150.000,00 euros que provenen de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament estiguin comptabilitzats a les mateixes partides del pressupost de la Secretaria de Joventut del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

3.2 El crèdit inicial disponible indicat a l'apartat anterior es pot modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 4

Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds d'aquestes subvencions és d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

Procediment, avaluació i resolució

5.1 La tramitació dels expedients correspon a la Secretaria de Joventut i la resolució a la persona titular d'aquesta Secretaria.

5.2 El termini màxim per emetre i resoldre la resolució és de quatre mesos a comptar des de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria.

5.3 Transcorregut el termini fixat sense que s'hagi notificat resolució expressa, s'entendrà desestimada la sol·licitud de conformitat amb l'article 94.1, regla tercera, del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, d'adequació de procediments administratius en relació amb el règim de silenci administratiu i el termini de resolució i notificació.

Article 6

Publicitat de les resolucions

Les resolucions finals dels procediments d'aquesta convocatòria es notifiquen fent-les públiques al tauler d'anuncis de la Secretaria de Joventut, a les oficines de la Secretaria de Joventut al territori, als lloc web de la Secretaria de Joventut i del Departament d'Acció Social i Ciutadania, així com al tauler d'anuncis i a la web de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Paral·lelament, es comunicarà a les persones interessades per correu certificat, amb justificant de recepció si la subvenció els ha estat atorgada o no.

Als efectes de publicitat complementària es publicaran en el DOGC les subvencions concedides d'import igual o superior a 3.000,00 euros.

Article 7

Recursos

Contra les resolucions que finalitzen els procediments de sol·licitud d'aquestes subvencions, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar, potestativament i prèviament al recurs contenciós administratiu, recurs de reposició davant del mateix òrgan que les ha dictades, d'acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la data de recepció de la notificació de la resolució impugnada. Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, si és el cas, o bé directament contra la mateixa resolució impugnada, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de recepció de la notificació, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre PRE/405/2006, de 31 de juliol, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions per a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat, modificada mitjançant l'Ordre ASC/149/2007, de 14 de maig.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 18 de març de 2009

Carme Capdevila i Palau

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR