ORDRE ASC/149/2007, de 14 de maig, de modificació de l'Ordre PRE/405/2006, de 31 de juliol, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, i de convocatòria d'aquestes subvencions per a l'exercici 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/149/2007, de 14 de maig, de modificació de l'Ordre PRE/405/2006, de 31 de juliol, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, i de convocatòria d'aquestes subvencions per a l'exercici 2007.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament d'Acció Social i Ciutadania les competències en matèria de polítiques de joventut.

Així mateix, el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, preveu com a òrgan del Departament la Secretaria de Joventut, amb les funcions, entre d'altres, d'impulsar i fer el seguiment del Pla Nacional de Joventut. Un dels eixos d'aquest Pla és el foment de la participació juvenil.

Són dos anys d'experiència en la tramitació d'aquestes subvencions, que tenen el seu origen en el conveni de col·laboració, signat en data 28 de juliol de 2005 entre el llavors Departament competent en matèria de joventut i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. L'objecte d'aquest conveni és realitzar una activitat de foment adreçada a entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional. La clàusula segona del conveni disposa que la Secretaria de Joventut farà pública la convocatòria de les subvencions, n'aprovarà les bases i realitzarà les tasques de gestió que siguin necessàries.

Aquest conveni va ser prorrogat per a l'any 2006 i també ho ha estat per enguany, mitjançant l'addenda de 19 d'abril de 2007 signada entre el Departament d'Acció Social i Ciutadania i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, atès el canvi d'estructuració del Govern.

Mitjançant la signatura de l'addenda de pròrroga, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament transfereix al Departament d'Acció Social i Ciutadania la quantitat de 150.000,00 euros a càrrec de les partides 4826802, Desenvolupament, i 4826804 Educació i Capacitats, del pressupost d'aquesta Agència a càrrec del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006, prorrogats per a l'any 2007, i a la partida corresponent dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007. Aquesta transferència es fa amb l'objectiu de col·laborar en el procés de concessió de les subvencions que es fan públiques mitjançant aquesta Ordre.

Les modificacions introduïdes per aquesta Ordre venen motivades, bàsicament, per la voluntat de millorar i de dotar de major eficàcia el procés de concessió de les subvencions. En aquest sentit, i arran de la gestió d'aquest procés en exercicis anteriors, s'ha detectat la necessitat d'avançar el període de presentació de sol·licituds previst a la base 7 de l'annex 1 de l'Ordre PRE/405/2006, de 31 de juliol, que establia com a data límit de presentació el 8 de setembre de l'any de la convocatòria. Aquesta data límit retardava la resolució del procediment de concessió de les subvencions, la qual cosa dificultava, en molts casos, la realització de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR