ORDRE AAM/254/2012, de 31 d'agost, d'aprovació del Pla pilot de recol·lecció de bolets dins l'àmbit del paratge natural d'interès nacional de Poblet i de la seva zona d'influència, i de creació del preu públic vinculat al Pla pilot.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

Es va fer la declaració de paratge natural d’interès nacional de Poblet mitjançant la Llei 22/1984, de 9 de novembre, que declara paratge natural d’interès nacional una part de la vall del monestir de Poblet.

El bosc de Poblet és una zona boletaire de gran valor debut a la seva massa forestal, les característiques del seu sòl i les reforestacions dutes a terme en el passat.

A Catalunya, la recollida de bolets ha passat de ser una tradició pròpiament rural a una activitat popularitzada pel conjunt de la societat. Especialment durant els mesos de tardor, els boscos catalans reben una multitud de visites de perfils diversos.

En aquests darrers anys els terrenys forestals s’han vist sotmesos a una pressió excessiva que fa convenient realitzar actuacions orientades a la prevenció i conservació de l’espai protegit, per tal de fer compatible la protecció de l’espai amb les activitats de lleure.

La Llei 12/12985, de 13 de juny, d’espais naturals, encomana a les administracions públiques la defensa de llurs ecosistemes i recursos naturals de totes les causes de degradació que els poden amenaçar.

Per tot això, a proposta de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, es considera convenient posar en marxa un Pla pilot de recol·lecció de bolets en les forests públiques de què és titular la Generalitat de Catalunya dins del paratge natural d’interès nacional de Poblet i de la seva zona d’influència, amb l’objectiu de fer un estudi, a partir de les dades obtingudes sobre afluència de boletaires, volum d’extracció de bolets, erosió del terreny, actuacions de conservació i senyalització necessàries, i altres dades significatives, per tal d’avaluar i obtenir les conclusions que permetin l’ordenació de la recol·lecció de bolets en el marc de la protecció del medi i l’ús racional i equilibrat del territori.

D’altra banda, s’ha valorat la necessitat, derivada de la implantació del Pla pilot, de crear un preu públic per a l’accés als terrenys de la Generalitat inclosos en el Pla, amb la finalitat de recol·lectar bolets.

D’acord amb el que estableix l’article 1.3-2 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovació del Pla pilot

Aprovar el Pla...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR