ORDRE ARP/135/2006, de 23 de març, sobre el reconeixement d'entitats col·laboradores amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en matèria d'ajuts i subvencions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/135/2006, de 23 de març, sobre el reconeixement d'entitats col·laboradores amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en matèria d'ajuts i subvencions.

La darrera reforma de la política agrícola comuna aprovada pel Consell de Ministres d'Agricultura el 26 de juny del 2003, suposa un canvi substancial respecte de la PAC en vigor, en el sentit que instaura les bases per canviar l'actual recolzament al producte per un recolzament al productor o a l'explotació i amb el reforçament de la política de desenvolupament rural.

La nova reforma neix en el si de les diferents institucions comunitàries i respon als objectius de fer una agricultura europea més sostenible i orientada al mercat; i per aconseguir un equilibri més gran entre els ajuts sectorials i estructurals i potenciar el desenvolupament rural.

La reforma garanteix l'estabilitat dels ajuts fins a l'any 2013 i pretén promoure una agricultura més competitiva. D'altra banda dóna a les autoritats comunitàries un marge de maniobra més ampli de cara a les negociacions per a la liberalització dels intercanvis comercials a escala mundial que es desenvolupen en el si de l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

L'article 19 de la Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària, estableix que l'Administració agrària ha d'adaptar l'estructura i el funcionament a fi de consolidar-se com a administració relacional i de serveis a les persones dedicades a l'agricultura, la ramaderia, l'explotació forestal i al sector de l'agroindústria.

D'acord amb aquesta finalitat, l'Administració agrària ha d'actuar sota el principi de descentralització administrativa en benefici del servei prestat a la ciutadania.

Per tal d'assolir aquest objectiu el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca pretén seleccionar les entitats que vulguin col·laborar en la gestió dels ajuts i les subvencions que sol·licitin els agricultors, ramaders i pescadors de Catalunya, d'acord amb l'article 21.c) de la Llei d'orientació agrària, i l'article 12 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per tal de facilitar al màxim els tràmits procedimentals i millorar l'eficàcia i la transparència de la gestió, a l'empara de la legislació que en regula la concessió.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, estableix que en cas que en la gestió de les subvencions participin entitats col·laboradores, s'exigeixi la formalització d'un conveni de col·laboració que reguli les condicions i obligacions assumides per l'entitat col·laboradora. Així mateix s'estableix que en cas que l'entitat col·laboradora sigui una entitat de dret privat, la selecció es farà d'acord amb els principis de publicitat, concurrència i objectivitat.

En aquest sentit, l'objectiu d'aquesta Ordre és convocar les entitats que vulguin col·laborar amb el Departament, regular-ne el règim de col·laboració, i establir els requisits i les obligacions que han de complir.

D'acord amb el que estableixen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

En ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Finalitat

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, a través de la Secretaria General, pot reconèixer entitats col·laboradores per a la gestió de les subvencions i els ajuts que autoritzi o concedeixi en l'àmbit de les seves competències.

L'objecte de la col·laboració consistirà en la tramesa d'informació, la tramitació de sol·licituds d'ajut, la introducció i el tractament de dades, i altres que s'especifiquin en el conveni de col·laboració que s'estableixi per a cada actuació.

Article 2

Reconeixement

2.1 El reconeixement com a entitats col·laboradores del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca es farà per resolució del secretari general del Departament.

2.2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR