ORDRE ICT/352/2002, de 3 d'octubre, per la qual s'estableixen els procediments de reconeixement d'habilitacions de guia de turisme expedides per altres administracions públiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorAgència D'Avaluació de Tecnològia i Recerca Mèdiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE ICT/352/2002, de 3 d'octubre, per la qual s'estableixen els procediments de reconeixement d'habilitacions de guia de turisme expedides per altres administracions públiques.

El Decret 120/2000, de 20 de març, modifica, en el seu article únic, l'article 11 del Decret 5/1998, de 7 de gener, que en la seva nova redacció estableix que les persones que exerceixen l'activitat de guies de turisme en possessió d'habilitacions expedides per altres comunitats autònomes de l'Estat espanyol o organismes oficials d'altres estats membres de la Unió Europea, en cas de no acreditar els coneixements adequats en les matèries incloses als articles 9.3.b) i 9.3.c), poden optar, per al seu reconeixement, a una prova d'aptitud o a un període de pràctiques, de conformitat amb el que estableixen les directives 89/48/CEE i 92/51/CEE . També s'han d'acreditar coneixements de comprensió bàsica de les llengües catalana i castellana.

El Decret 5/1998, de 7 de gener, sobre l'activitat de guia de turisme, estableix a l'article 9.3 que les àrees de coneixements que inclouran els temaris per a l'habilitació de guies de turisme de Catalunya seran:

  1. Gestió, assessorament i assistència a grups turístics. Dinàmica de grups.

  2. Art, història, tradicions, museus, monuments i conjunts històrics de Catalunya.

  3. Coneixements d'actualitat política, econòmica, social i cultural de Catalunya.

Atès el que precedeix, cal establir els procediments de reconeixement d'habilitacions, i en exercici de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Les persones que exerceixen l'activitat de guies de turisme en possessió d'habilitacions expedides per altres comunitats autònomes de l'Estat espanyol o organismes oficials d'altres estats membres de la Unió Europea que vulguin exercir l'activitat de guia de turisme a Catalunya amb capacitat per a prestar els seus serveis en visites als recintes de museus, de monuments i de conjunts històrics especificats a l'article 3 del Decret 5/1998, de 7 de gener, hauran de demanar a la Direcció General de Turisme el reconeixement de la seva habilitació.

Article 2

Àmbit d'aplicació

Pot acollir-se a la present Ordre tota persona que exerceixi l'activitat de guia de turisme en possessió d'una habilitació expedida per altres comunitats autònomes de l'Estat espanyol o organismes oficials d'altres estats membres de la Unió Europea que els habilitin per exercir la seva activitat als recintes de museus, de monuments i de conjunt històrics establerts a l'article 3 del Decret 5/1998, de 7 de gener, sobre l'activitat de guia de turisme.

Article 3

Sol-licituds

Les sol-licituds es presentaran al Registre d'entrada del Departament d'Indústria, Comerç i Turisme, passeig de Gràcia, 105, Barcelona, o en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR