DECRET 35/2001, de 23 de gener, sobre els òrgans rectors i el funcionament del Consell Català de l'Esport.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

35/2001, de 23 de gener, sobre els òrgans rectors i el funcionament del Consell Català de l’Esport.

La Llei de l’esport, el text únic de la qual s’ha aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, regula el Consell Català de l’Esport com a organisme autònom de caràcter administratiu, i estableix les normes bàsiques dels seus òrgans rectors i del règim jurídic del seu funcionament.

El Consell Català de l’Esport passa a conformar, junt amb la Secretaria General de l’Esport, la nova estructura de l’Administració esportiva de la Generalitat, en la qual el Consell substitueix la Direcció General de l’Esport, i assumeix les funcions que fins ara corresponien a aquest darrer òrgan, a més de les noves funcions que se li assignen.

El present Decret té per objecte la regulació de les funcions, la composició i el funcionament dels òrgans rectors del Consell Català de l’Esport i altres aspectes del seu règim jurídic, com són el patrimoni, els recursos econòmics i els recursos i reclamacions administratius.

D’acord amb l’article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

D’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller de Cultura i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Naturalesa, dependència i estructura

1.1 El Consell Català de l’Esport és un organisme autònom de caràcter administratiu adscrit al Departament de Cultura.

1.2 El Consell Català de l’Esport planifica i executa la política esportiva de la Generalitat sota les directrius de la Secretaria General de l’Esport, que és l’òrgan de direcció de l’Administració esportiva de la Generalitat.

1.3 El Consell Català de l’Esport es regeix pels òrgans següents:

a) El/La president/a.

b) El/La directora/a.

c) El Comitè Executiu.

d) La Comissió Directiva.

Article 2

Presidència

2.1 El/La president/a del Consell Català de l’Esport és el/la secretari/ària general de l’Esport.

2.2 Correspon al/la president/a:

a) Definir la política general a seguir pel Consell Català de l’Esport.

b) Exercir la representació i la direcció superiors del Consell Català de l’Esport.

c) Presidir la Comissió Directiva i el Comitè Executiu, convocar-ne les reunions, dirigir-ne les sessions i vetllar pel compliment dels seus acords.

d) Impulsar, coordinar i supervisar les activitats del Consell Català de l’Esport.

e) Concedir, previs els tràmits escaients, les subvencions i els ajuts que procedeixin a les federacions catalanes, consells comarcals, ajuntaments, consells esportius, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), clubs, associacions, entitats i persones que correspongui, d’acord amb la normativa que sigui d’aplicació.

f) Atorgar els convenis, els protocols i els altres documents pertinents.

g) Autoritzar la inscripció i ratificar els estatuts i els reglaments de les federacions esportives catalanes, consells esportius, UFEC i UCEC.

h) Proposar la concessió o concedir, si s’escau, les distincions i els premis honorífics per mèrits en l’àmbit de l’esport.

i) Autoritzar o denegar el reconeixement d’una nova federació esportiva catalana.

j) Aprovar l’avantprojecte de pressupost i la memòria del Consell.

k) Exercir qualsevol altra funció, facultat o prerrogativa que li atribueixin les disposicions legals vigents i les que no estiguin assignades a altres òrgans del Consell.

Article 3

Direcció

El/La director/a del Consell Català de l’Esport, amb rang de director general, és nomenat/da pel Govern i li corresponen les funcions següents:

a) Dirigir el Consell Català de l’Esport, d’acord amb les directrius del /la secretari/ària general de l’Esport.

b) Gestionar i administrar els recursos econòmics del Consell Català de l’Esport d’acord amb les previsions pressupostàries.

c) Elaborar, d’acord amb la Secretaria General de l’Esport, l’avantprojecte de pressupost i preparar la memòria anual de les activitats del Consell Català de l’Esport.

d) Proposar els programes i el pla d’activitats.

e) Exercir la direcció dels recursos humans.

f) Actuar com a òrgan de contractació, gestionant i atorgant, en nom del Consell Català de l’Esport, els contractes públics i privats que siguin necessaris, sempre dins les limitacions que estableixen les disposicions vigents.

g) Dirigir les activitats del Comitè Executiu i, quan no hi assisteixi el/la president/a, presidir-ne les reunions.

h) Proposar al/la president/a la ratificació dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR