ORDRE MAB/216/2002, de 19 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a ens locals per al finançament d'actuacions de restauració d'àrees naturals degradades afectades per activitats extractives i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2002 (codi de la convocatòria 04.06.02).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

La Llei 4/1991, de 22 de març, de creació del Departament de Medi Ambient, disposa que correspon a aquest Departament establir, d’acord amb les orientacions del Govern de la Generalitat, les directrius de la política de medi ambient i l’exercici de les competències i les funcions en aquest àmbit.

L’article 1.2.h) del Decret 67/1991, de 8 d’abril, pel qual s’assignen competències i funcions al Departament de Medi Ambient, estableix que correspon a aquest Departament la protecció del paisatge.

L’article 1.2.h) del Decret 150/1993, de 7 de maig, pel qual s’estructura la Direcció General de Patrimoni Natural i del Medi Físic, estableix la necessitat de prestar assessorament i impulsar accions per a la preservació i la millora del patrimoni natural portades a terme per la societat civil i els ens locals.

Atès que la Llei 12/1985, de protecció d’espais naturals, té com a objectius, entre d’altres, protegir, conservar i millorar els espais naturals de Catalunya de manera compatible amb el seu desenvolupament i la utilització dels seus recursos;

Atesa la problemàtica mediambiental que suposen les activitats extractives abandonades o finalitzades abans de l’entrada en vigor de la Llei 12/1981, de 24 de desembre;

Vista la conveniència de facilitar a les entitats comarcals i municipals un suport financer amb la finalitat esmentada;

Atès el que disposen la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2002, i el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i fent ús de les facultats que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a ens locals per al finançament d’actuacions de restauració d’àrees naturals degradades afectades per activitats extractives i obrir-ne la convocatòria per a l’any 2002, que es regirà per les bases que es publiquen a continuació (codi de la convocatòria 04.06.02).

Article 2

El termini de presentació de les sol·licituds serà d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

Article 3

Aquesta convocatòria es finança amb càrrec a la partida pressupostària 2204D/760000100/4422, per un import de 180.000 euros. El crèdit inicial disponible indicat es pot modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 4

Les sol·licituds es tramitaran, resoldran i notificaran d’acord amb el que preveu la base número 9.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de juny de 2002

Ramon Espadaler i Parcerisas

Conseller de Medi Ambient

Bases reguladores dels ajuts destinats a ens locals per al finançament d’actuacions de restauració d’activitats extractives

-1 Objecte

Els ajuts tenen per objecte el finançament de les actuacions per a la restauració d’àrees naturals afectades per activitats extractives abandonades o finalitzades abans de l’entrada en vigor de la Llei 12/1981, de 24 de desembre.

-2 Destinataris

Poden concórrer a aquesta convocatòria els ens locals de Catalunya en l’àmbit municipal dels quals s’ubiquin les activitats extractives esmentades a la base 1 i que acreditin la capacitat d’actuació en els terrenys objecte de subvenció.

-3 Actuacions subvencionables

Amb caràcter general, seran subvencionables les actuacions la finalitat de les quals sigui executar la restauració d’àrees naturals afectades per activitats extractives abandonades o finalitzades abans de l’entrada en vigor de la Llei 12/1981, de 24 de desembre, dins de l’exercici previst a l’Ordre de convocatòria.

També es podran subvencionar les actuacions a realitzar per fases d’acord amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR