ORDRE de 31 de juliol de 2000, per la qual s'aproven les bases que han de regir les beques predoctorals per a la formació de personal investigador en totes les àrees temàtiques (FI/FIAP) i per a l'acabament de tesis de rellevant interès industrial, social o empresarial (TDOC) i es procedeix a la seva convocatòria. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3275, pàg. 15264, de 28.11.2000).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 31 de juliol de 2000, per la qual s’aproven les bases que han de regir les beques predoctorals per a la formació de personal investigador en totes les àrees temàtiques (FI/FIAP) i per a l’acabament de tesis de rellevant interès industrial, social o empresarial (TDOC) i es procedeix a la seva convocatòria. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3275, pàg. 15264, de 28.11.2000).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

L’article 1 del Decret 123/2000, de 3 d’abril, pel qual es crea el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació regula el seu àmbit de competència que és la planificació, l’ordenació, la direcció i l’execució de les competències atribuïdes a la Generalitat de Catalunya en matèria d’universitats, recerca, noves tecnologies de la informació i comunicació i societat de la informació, d’acord amb les directrius generals del Govern.

Les actuacions del II Pla de recerca de Catalunya 1997-2000 es desenvolupen a l’entorn de dos grans programes: el de foment general de la recerca i el de desenvolupament i transferència de tecnologia.

Dins el programa de foment general de la recerca, es considera convenient oferir novament beques predoctorals per a la formació de personal investigador (FI-FIAP),

D’altra banda, al programa de desenvolupament i transferència de tecnologia es preveuen, entre d’altres actuacions, les encaminades a la realització de tesis doctorals en temes predeterminats per l’empresa o d’interès industrial (TDOC),

Atès el que disposa el Capítol IX de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives,

Resolc:

Article 1

S’aproven les bases que han de regir la present convocatòria, les quals figuren als annexos 1 i 2, i les bases comunes de les borses de viatge que figuren a l’annex 3, així com els descriptors comuns de les àrees temàtiques, que figuren a l’annex 4.

Article 2

S’obre la convocatòria per a la concessió i renovació de beques predoctorals per a la formació de personal investigador en totes les àrees temàtiques per a l’any 2001 (FI-FIAP) i de beques predoctorals per a l’acabament de tesis de rellevant interès industrial, social o empresarial per a l’any 2001 (TDOC).

S’obre igualment convocatòria per a l’atorgament de borses de viatge per realitzar estades a fora de Catalunya de becaris FI-FIAP i TDOC.

Article 3

L’import global màxim de les beques i les borses de viatge serà d’1.432.900.000 ptes. (8.611.902,44 euros), que seran a càrrec de la partida del pressupost per al 2001 equivalent a la 26.04.482.02/2 del pressupost vigent, conforme l’Acord del Govern de 13 de juny de 2000.

L’import màxim de les taxes acadèmiques serà de 37.000.000 de ptes., (222.374,47 euros), que seran a càrrec de la partida del pressupost de 2001 equivalent a la 26.04.440.01/7 del pressupost vigent, de conformitat amb l’esmentat Acord.

Article 4

Es delega al director general de Recerca la facultat de resoldre la present convocatòria així com els dubtes o incidències que puguin sorgir de la seva execució o de la interpretació de les bases que la regeixen.

Disposició final

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, els interessats poden interposar, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, recurs potestatiu de reposició davant del conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, d’acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l’article 46 en relació amb l’article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 31 de juliol de 2000

Andreu Mas-Colell

Conseller d’Universitats, Recerca

i Societat de la Informació

Annex 1

Bases que regeixen les beques predoctorals per a la formació de personal investigador (FI-FIAP)

—1 Objecte: concessió i renovació de beques predoctorals per a la formació de personal investigador (FI-FIAP) mitjançant la incorporació dels becaris en grups de recerca de les universitats catalanes o dels centres públics de recerca de Catalunya que preferentment tinguin vigent un projecte finançat de R+D en el qual quedi adscrit el becari.

Aquest programa s’estructura en dos cicles de dos anys:

El primer cicle, per a la realització d’un mínim de 20 crèdits de docència i l’inici de la tesi.

El segon cicle, per a l’acabament dels crèdits d’investigació i de la tesi doctoral.

—2 Àmbit: l’àmbit d’aplicació de les beques predoctorals per a la formació de personal investigador (FI) correspon a l’àrea de progrés general de coneixement.

Els àmbits d’aplicació de les beques predoctorals per a la formació de personal investigador en àrees temàtiques (FIAP) són el que s’especifiquen a l’annex 4 d’aquesta convocatòria, exceptuant l’àrea de progrés general del coneixement.

—3 Sol·licitants

Els sol·licitans hauran de complir els requisits següents:

3.1 Tenir nacionalitat espanyola o d’un país comunitari i domicili a Catalunya.

3.2 Estar en possessió del títol de llicenciat, enginyer o arquitecte d’una escola tècnica superior, i haver finalitzat els estudis que condueixen a la titulació esmentada en el mes de juny de 1997 o posteriorment. Els enginyers o arquitectes hauran de tenir aprovat el projecte de final de carrera, així com els llicenciats en farmàcia hauran d’haver superat les pràctiques tutelades en el moment en què el director general de Recerca procedeixi a l’adjudicació de la convocatòria.

Els llicenciats en medicina, farmàcia, biologia i química que hagin realitzat, respectivament, el període de formació mèdica (MIR), farmacèutica (FIR), biològica (BIR) i química (QUIR) hauran d’haver acabat la carrera el mes de juny de 1994 o posteriorment. Els títols obtinguts a l’estranger o en centres espanyols no oficials hauran de ser convalidats o reconeguts o bé s’haurà de justificar documentalment que estan admesos a tràmit de convalidació o reconeixement per les autoritats que són competents.

3.3 Tenir una edat igual o inferior als 35 anys en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

3.4 La nota mínima de l’expedient acadèmic dels estudis de primer i segon cicle del candidat haurà de ser igual o superior a 1,50, calculada d’acord amb els criteris que s’especifiquen a la base 8.a) d’aquest annex. Les sol·licituds els expedients acadèmics de les quals no arribin a aquesta nota s’arxivaran sense més tràmit.

3.5 Es prioritzaran les sol·licituds la investigació de les quals es realitzi en el marc d’un projecte vigent i finançat per una entitat pública o privada almenys durant el primer any de gaudi de la beca.

3.6 Excepcionalment es podran tenir en compte candidats que no compleixin alguns dels requisits exigits als apartats 3.1, 3.2 i 3.3, amb l’exposició detallada de les raons que justifiquin aquesta excepció.

—4 Condicions

4.1 Cada sol·licitant només podrà presentar una sol·licitud acollida a les bases d’aquest annex.

4.2 Cada director de treball de tesis només podrà constar com a tal en una sol·licitud.

Excepcionalment, en cas que un investigador consti justificadament com a director de treball de tesis en més d’una sol·licitud caldrà que remeti a la Direcció General de Recerca un informe confidencial amb un ordre de prioritat raonat dels candidats. En el cas de les sol·licituds que provinguin de les universitats catalanes aquest informe s’haurà de presentar al vicerectorat de recerca corresponent; les que provinguin del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) es presentaran a la delegació del CSIC a Catalunya i les que provinguin de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), a la seva seu. Pel que fa a les altres sol·licituds, caldrà presentar l’informe al Registre general del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (Via Laietana, 33, 6a planta, 08003 Barcelona). En tots els casos s’haurà de presentar aquest informe abans de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds.

4.3 Per a cada projecte només es podrà presentar una sol·licitud.

Només excepcionalment es podrà admetre una segona sol·licitud de beca pels projectes que comprometin un mínim de 5 equivalents a jornada completa (EJC).

—5 Període i durada: de l’1 de gener al 31 de desembre de 2001. Les beques es podran renovar per anys naturals, fins a un màxim de tres renovacions. Per a la segona renovació, caldrà que els becaris hagin cursat i superat els 20 crèdits de docència del programa de doctorat i acreditin l’inici de la seva tesi.

En cas que el candidat hagi gaudit de beques o contractes equivalents a les beques d’aquesta convocatòria, a criteri de la Direcció General de Recerca, el temps ja gaudit es descomptarà del màxim previst per a la beca objecte d’aquesta convocatòria.

—6 Import: 125.000 ptes. brutes (751,26 euros) mensuals pels becaris de primer cicle, i 150.000 ptes. brutes (901,51 euros) mensuals, pels becaris del segon cicle.

A més s’inclouran les taxes i els preus acadèmics oficials dels programes de doctorat, i els cursos de formació del personal experimentador d’animals en què es matriculin en el curs 2000-2001 els becaris que tinguin aquesta condició l’any 2001.

En cap cas no es cobriran els imports de les taxes i preus acadèmics que superin els 32 crèdits en el decurs del període de gaudiment de la beca i les seves possibles renovacions.

—7 Sol·licitud

La sol·licitud haurà d’anar signada pel candidat a becari i amb el vistiplau del vicerector de recerca de la universitat o el del responsable o director del centre públic de recerca, i el de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR