DECRET 195/2009, de 16 de desembre, pel qual es reestructura parcialment la Direcció d'Agricultura i Ramaderia del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyDecret

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

DECRET

195/2009, de 16 de desembre, pel qual es reestructura parcialment la Direcció d'Agricultura i Ramaderia del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural és el competent en matèria de sanitat animal i en aquest marc la prevenció sanitària és un objectiu de primer nivell d'acord amb les directrius establertes per la Unió Europea.

El document d'Estratègia de Salut Animal per a la UE, per al període 2007-2013, COM 539 (2007), aprovat per la Comissió en data 19.9.2007, té com a un dels objectius la millora de la prevenció, la vigilància i la preparació per afrontar les crisis.

L'assoliment de l'objectiu esmentat exigeix per part de la nostra administració l'establiment d'una estructura específica que doni suport als programes sanitaris que s'apliquen per a cada malaltia animal.

La lluita contra les malalties pot requerir moltes vegades unes actuacions múltiples i urgents en funció de la situació epidemiològica canviant de cada malaltia, en canvi les actuacions transversals de suport i prevenció, sense ser habitualment tan urgents, són actuacions imprescindibles i moltes vegades més importants que les primeres ja que per mitjà de la prevenció es redueixen els casos de malaltia i fan molt més senzilla l'aplicació dels diversos programes sanitaris.

Amb l'estructura actual de la Subdirecció General de Ramaderia, regulada pel Decret 282/2000, de 31 d'agost, el qual va ser modificat pel Decret 113/2003, de 15 d'abril, aquesta funció preventiva queda sovint relegada per la necessitat de fer front a la urgència del dia a dia.

Cal doncs, donar resposta el més aviat possible al requeriment de prevenció de la UE mitjançant la creació d'aquesta nova estructura, en forma de Servei de Prevenció Sanitària, amb la qual es pretén assegurar que les tasques preventives es realitzin d'una forma continuada sense interferències o interrupcions per motius de la situació sanitària canviant de cadascuna de les malalties, motiu pel qual es preveu l'entrada en vigor immediata del Decret. Aquesta nova estructura ha de disposar com a eina preventiva bàsica d'uns serveis de laboratoris de diagnòstic de les malalties animals que garanteixin en tot moment, a més de la capacitat i el rigor científic i tecnològic, la independència i neutralitat tant pel que fa a l'activitat com pels resultats obtinguts, i en aquest context se situen els laboratoris de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR