DECRET 349/2004, de 27 de juliol, de reestructuració de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET 349/2004, de 27 de juliol, de reestructuraciÛ de la DirecciÛ General d'Arquitectura i Paisatge.

El Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya va modificar el marc competencial dels diferents departaments. AixÚ va fer necessari definir les noves estructures dels departaments afectats, per la qual cosa es va dictar el Decret 68/2004, de 20 de gener.

Els decrets esmentats han provocat un procÈs de reestructuraciÛ al Departament de PolÌtica Territorial i Obres P˙bliques, iniciat pels canvis en la distribuciÛ de matËries d'habitatge i continuat per importants canvis d'estructura org‡nica i per l'assumpciÛ de noves funcions com les de paisatge. Com a conseq¸Ëncia, i un cop analitzat el que comporten les modificacions competencials del Departament i feta la valoraciÛ de les unitats i efectius necessaris, cal continuar el procÈs de reestructuraciÛ passant a definir la nova estructura i funcions de la DirecciÛ General d'Arquitectura i Paisatge.

Per tot aixÚ, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de PolÌtica Territorial i Obres P˙bliques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

De la DirecciÛ General d'Arquitectura i Paisatge

1.1††Corresponen a la DirecciÛ General d'Arquitectura i Paisatge les funcions seg¸ents:

a)†Definir, executar, fer el seguiment i el control de la polÌtica d'ordenaciÛ de l'edificaciÛ i de la qualitat de processos i productes de l'edificaciÛ, sens perjudici de les competËncies del Departament de Medi Ambient iHabitatge en matËria d'edificaciÛ d'habitatges i d'habitabilitat.

b)†Definir les polÌtiques de rehabilitaciÛ de barris i ‡rees urbanes d'atenciÛ especial.

c)†Definir les polÌtiques de renovaciÛ, conservaciÛ i millora del patrimoni arquitectÚnic, de les trames urbanes i dels nuclis antics.

d)†Definir la polÌtica de paisatge, d'acord amb els principis de la ConvenciÛ Europea del Paisatge, sense perjudici de les competËncies atribuÔdes o reconegudes pel Decret 68/2004, de 20 de gener, a la DirecciÛ General del Medi Natural.

e)†Definir les polÌtiques de muntanya.

f)†Dur a terme l'ordenaciÛ, l'˙s i la defensa de l'ordenaciÛ del litoral, aixÌ com l'aprovaciÛ de la distribuciÛ dels serveis de temporada a les platges, sense perjudici de les competËncies de l'AgËncia Catalana de l'Aigua pel que fa a la intervenciÛ administrativa dels abocaments i el control de la qualitat de les platges i de les aig¸es en general.

1.2††La DirecciÛ General d'Arquitectura i Paisatge s'estructura en les unitats seg¸ents:

SubdirecciÛ General d'Arquitectura.

SubdirecciÛ General de Paisatge i AcciÛ Territorial.

Servei de GestiÛ JurÌdica.

Article 2

De la SubdirecciÛ General d'Arquitectura

2.1††Corresponen a la SubdirecciÛ General d'Arquitectura les funcions seg¸ents:

a)†La programaciÛ, la coordinaciÛ i l'avaluaciÛ de les actuacions en matËria d'ordenaciÛ de l'edificaciÛ no destinada a habitatges i de qualitat de processos i productes de l'edificaciÛ.

b)†La supervisiÛ de l'elaboraciÛ del marc normatiu en matËria d'edificaciÛ no destinada a habitatges i de qualitat de processos i productes de l'edificaciÛ i la supervisiÛ del seu compliment.

c)†L'elaboraciÛ d'estudis i dict‡mens en matËria d'arquitectura i ordenaciÛ de l'edificaciÛ.

d)†La programaciÛ i el control de la gestiÛ de les polÌtiques de rehabilitaciÛ de barris i ‡rees urbanes d'especial atenciÛ.

e)†La programaciÛ i el control de les actuacions de renovaciÛ, conservaciÛ i millora del patrimoni arquitectÚnic, de les trames urbanes i dels nuclis antics.

2.2††La SubdirecciÛ General d'Arquitectura s'estructura en les unitats seg¸ents:

Servei d'OrdenaciÛ i Qualitat de la ConstrucciÛ.

Servei de ConservaciÛ i Millora del Patrimoni.

Oficina de GestiÛ del Programa de Barris,Viles i ¿rees Urbanes que requereixen atenciÛ especial

Article 3

Del Servei d'OrdenaciÛ i Qualitat de la ConstrucciÛ

3.1††Corresponen al Servei d'OrdenaciÛ i Qualitat de la ConstrucciÛ les funcions seg¸ents:

a)†L'elaboraciÛ d'estudis i propostesde reglamentaciÛ de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR