DECRET 241/2003, de 8 d'octubre, de reestructuració parcial del Departament de Cultura i d'atribució de funcions a l'Institut Català de les Indústries Culturals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 241/2003, de 8 d'octubre, de reestructuració parcial del Departament de Cultura i d'atribució de funcions a l'Institut Català de les Indústries Culturals.

Des de la reestructuració del Departament de Cultura mitjançant el Decret 233/1988, de 12 de setembre, s'han produït diverses modificacions per tal d'adequar l'estructura de les diverses unitats als canvis normatius que s'han anat produint i a l'evolució en les competències i funcions que tenien atribuïdes.

Amb la voluntat d'impulsar i coordinar el procés de transformació de diversos sectors culturals i d'assolir una major flexibilitat i eficàcia en la gestió, aquest Decret té com a objectiu reorganitzar les competències atribuïdes a la Direcció General de Promoció Cultural i a la Direcció General del Patrimoni Cultural.

D'una banda, el present Decret preveu que les funcions que exerceix l'àrea de Promoció de la Premsa de la Direcció General de Promoció Cultural passin a ser assumides per l'Institut Català de les Indústries Culturals atès que s'adeqüen millor a l'objecte i a l'àmbit competencial que correspon a aquesta entitat que, a més, per la seva naturalesa i règim jurídic, tindrà una major agilitat en la gestió de les funcions esmentades. Com a conseqüència de l'assignació d'aquestes funcions, es regula l'adscripció a l'Institut Català de les Indústries Culturals del personal corresponent, d'acord amb la disposició transitòria de la Llei 20/2000, de 29 de desembre, de creació d'aquest Institut.

D'altra banda, la direcció i execució de les polítiques en matèria de llibre i de foment i suport de la lectura s'unifiquen per tal que el procés de transformació dels diversos sectors i agents implicats i la seva relació i col·laboració puguin ser coordinats des d'una única àrea. En conseqüència, el Servei de Biblioteques i del Patrimoni Bibliogràfic, actualment adscrit a la Direcció General del Patrimoni Cultural, s'adscriu a la Direcció General de Promoció Cultural i les funcions que exerceix passen a ser coordinades des de la nova Àrea del Llibre, Foment de la Lectura i Biblioteques.

De conformitat amb l'article 25.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

A proposta del conseller de Cultura, i d'acord amb el Govern;

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 5.1 del Decret 233/1988, de 12 de setembre, de reestructuració del Departament de Cultura, que queda...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR